Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

35 huurwoningen Woonpalet Zeewolde opgeleverd

  • Oplevering 35 woningen Woonpalet Zeewolde
  • 35 woningen Zeewolde
  • 35 woningen Zeewolde
  • Oplevering 35 woningen Woonpalet Zeewolde
  • 35 woningen Zeewolde
  • 35 woningen Zeewolde

Op dinsdag 3 juli zijn de eerste woningen van de nieuwbouw van 35 huurwoningen in de Polderwijk te Zeewolde opgeleverd. De eerste sleutels zijn uitgereikt aan de nieuwe bewoners. 

Het gaat om 35 sociale huurwoningen, bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn 75 m² of 90 m² groot, hebben twee bouwlagen, een plat dak en één of twee slaapkamers. Het gaat om zes huizenblokken. De woningen zijn ontworpen door 19 het Atelier uit Zwolle.

Energiezuiniger dan bouwbesluit voorschrijft

De energiezuinigheid van een woning wordt uitgedrukt in EPC (energieprestatiecoëfficiënt). Het bouwbesluit schrijft een EPC voor van 0,4. Er werd gekozen om nòg een stapje verder te gaan. Door op alle woningen zonnepanelen te plaatsen en triple glas te gebruiken, werd de EPC teruggebracht naar 0. Goed voor het milieu en zeer goed voor de huurders, die een lage energierekening kunnen verwachten.

Mooie woningen

Er is ook bijzondere aandacht besteed aan de uitstraling van de woningen. Subtiele details, zoals de kleurschakering in het metselwerk en de keramische dakafdekkers (waar metalen afdekkers gebruikelijk zijn) geven de woningen cachet. Maar ook opvallende details maken het verschil. Een aantal woningen heeft bijvoorbeeld een ronde erker aan de woonkamer. Ook kregen de hoekwoningen die op markante plekken in de wijk staan, een grote vlaggenmast.
Zo hoopt Woonpalet, dat huurders door alle fraaie details voelen dat de woningen met zorg zijn ontworpen en gebouwd.