Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

68 woningen Wetland Wonen verduurzaamd

  • Woningen Vollenhove - Wetland Wonen 2
  • Woningen Vollenhove - Wetland Wonen 2

In opdracht van Woningcorporatie Wetland Wonen hebben wij 68 eengezinswoningen aan De Cartouwe, Georg Schenckstraat en ’t Engelse bos in Vollenhove verduurzaamd en verbeterd. De woningen zijn energiezuiniger gemaakt en maken hierdoor een sprong van energielabel C/D naar A++.

“De woningen zijn weer klaar voor te toekomst. Zo zorgen we ervoor dat het voor onze huurders (nog) fijner is om hier te wonen en dat het energieverbruik omlaag gaat. En dragen we bij aan een beter klimaat”, zegt Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen.

Energie besparen door isolatie en installaties

Om het energieverbruik in de woningen te verminderen en het comfort voor de bewoners te verhogen is de isolatie van de woningen flink verbeterd. De daken van de woningen zijn na-geïsoleerd. Bij een aantal daken gebeurde dat van binnenuit, maar er zijn ook woningen die een compleet nieuw, geïsoleerd dak hebben gekregen. De spouwmuren zijn voorzien van isolerend materiaal en alle kozijnen zijn vervangen voor kunststof kozijnen met ramen van HR++-glas. Ook is er vloerisolatie aangebracht.

Daarnaast zijn er verschillende installaties in de woningen aangebracht. Zo hebben de woningen een CO2-gestuurd mechanisch ventilatiesysteem en zorgt een hybride warmtepomp voor het verwarmen van de woningen. En bovendien heeft iedere woning zonnepanelen op het dak, die een belangrijk deel van het elektriciteitsverbruik voor hun rekening nemen. Ook is al het asbest dat aanwezig was in de woningen volledig verwijderd.

De huizen zijn nog niet volledig van het gas af. Op de koudere dagen van het jaar zal de cv-ketel nog moeten bijspringen voor het verwarmen van de woning. Toch zal het aardgasverbruik waarschijnlijk met zo’n 60% afnemen.

Renovatie

Naast verduurzaming zijn de woningen gerenoveerd. De nieuwe voegen en kozijnen geven de woningen aan De Cartouwe en Georg Schenckstraat een frisse uitstraling. De woningen aan ’t Engelse bos zijn geschilderd. Sommige huurders hebben een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet gekregen. Ook dat is fijner wonen.

Verduurzamen van andere woningen van Wetland Wonen

Op de vraag welke woningen Wetland Wonen komende tijd nog meer gaat verduurzamen, antwoord de corporatie: “Fijn en betaalbaar wonen staan bij ons voorop. Ons doel is om in 2030 een gemiddeld energielabel A te hebben voor onze woningen. Daarom werken we de komende jaren verder aan het verduurzamen van bestaande woningen. In 2023 gaan we aan de slag in Belt-Schutsloot, Blokzijl, Genemuiden en Hasselt. De bewoners krijgen hierover op tijd van ons een bericht.”

Samenwerkende partijen

In dit project hebben we nauw samengewerkt met Schildersbedrijf SW, Feenstra Installateurs en KAW architecten en adviseurs. We zijn trots op deze mooie samenwerking met een prachtig eindresultaat. Met alle bewoners hebben we op 15 december een opleverfeest in kerstsfeer gehad.