Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Afsluiting N34 tussen rotonde Witte Paal – N343

Salverda Bouw geeft in de combinatie FLOOW samen met Schagen Infra en Reef Infra uitvoering aan het project N34 Witte Paal – Grens Drenthe.

Afsluiting

Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en doorstroming is de N34 tussen de rotonde Witte Paal en de N343 (Haardijk) van 12 maart tot en met 20 april afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de afsluiting wordt de rijbaan vernieuwd en verbreed, wordt duurzame bermverharding aangelegd en worden de tunnels bij de Lentersdijk, Willemsdijk en Boshoek aangelegd. De omleidingsroutes voor het verkeer worden met borden aangegeven.

Tunnels

Na de afsluiting van de N34 worden de toe- en afritten van de drie tunnels afgebouwd. De N34 hoeft hiervoor niet afgesloten te worden. Deze werkzaamheden duren tot en met juni 2018. Daarna zijn de tunnels Lentersdijk, Willemsdijk en Boshoek klaar voor gebruikt.

Grootschalige omleidingsroutes

  • Verkeer dat in noordelijke richting vanaf Zwolle naar Emmen rijdt, wordt op de A28 ter hoogte van afrit 22 (Nieuwleusen) verwezen over de A28-A37.
  • Verkeer in noordelijke richting op de N48 en verkeer op de westelijke aansluiting van de kruising N377-N48 wordt ter hoogte van de kruising N48-N377 verwezen over de N48-A37 richting Emmen.
  • Ter hoogte van knooppunt Holsloot wordt verkeer richting Ommen verwezen over de A37-N48 in plaats van de reguliere route over de N34.

Lokaal verkeer

Het lokale verkeer tussen Coevorden en Ommen wordt omgeleid over de N343 en N377. Hulpdiensten kunnen altijd ter plaatse komen. Op de parallelweg Ommerweg wordt kentekenregistratie ingesteld om sluipverkeer te voorkomen.

Fietsverkeer

Fietsverkeer kan tijdens de afsluiting gebruik maken van de Ommerweg, met uitzondering van de dagen dat de tunnel bij de Willemsdijk wordt ingereden en de Ommerweg weer wordt geasfalteerd. Tijdens deze dagen worden fietsers lokaal omgeleid via de Rheezerveenseweg.