Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Afval van project Hanrathstraat krijgt een tweede leven

In ons werk komt het vaak voor dat we binnen een project nieuwe relaties met mooie initiatieven ontmoeten. Zo ook aan de Hanrathstraat in Utrecht. In de Week van de Duurzaamheid kwamen we in contact met een prachtig circulair en maatschappelijk initiatief!

SROI

Via opdrachtgever Mitros zijn wij in contact gekomen met de Beroepentuin in Utrecht. Hier worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in korte tijd bijgeschoold om deel te nemen aan het arbeidsproces. Dit gebeurt in een werkplaats in Utrecht. Om de mensen kennis te laten maken met de bouw en de techniek wordt gebruikt gemaakt van praktijkvoorbeelden, die worden nagebootst. Hiervoor is materiaal nodig, die zij via bouwlocaties proberen te verkrijgen.

Circulariteit

Op ons project De Hanrathstraat in Utrecht demonteren wij materialen, die vervolgens als afval worden afgevoerd. Een deel van deze materialen kan goed worden gebruikt voor  educatiedoeleinden. Vorige week is een aantal mensen van de Beroepentuin op locatie geweest om te helpen bij het demonteren van de onderdelen. De mensen krijgen ervaring op de werkvloer, kunnen meehelpen en de producten krijgen een tweede leven. Een prachtige win-win situatie, waar we enthousiast aan hebben meegewerkt.

Meer weten over Beroepentuin?

De Beroepentuin is de kortste route naar betaald werk in bouw en techniek. Wil je meer weten over de beroepentuin, neem dan een kijkje op hun website: www.deberoepentuin.nl.