Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Beloning op duurzaam bouwen Vitens Vechterweerd

Voor het project nieuwbouw Vitens Vechterweerd heeft Vitens vrijdag 9 oktober het Breeam**** certificaat tijdens de officiële opening in ontvangst mogen nemen. Het certificaat is behaald door gezamenlijk inspanning van Vitens, IA groep en Salverda. Breeam schrijft van diverse onderdelen van het bouwproces procedures voor die betrekking hebben op duurzaam bouwen. Wanneer hier aan wordt voldaan, verstrekt Breeam een duurzaamheidcertificaat.

In het programma van eisen heeft Vitens gesteld dat er voor dit project voldaan moet worden aan 3 sterren. Dit staat voor ‘very good’. Salverda heeft in het plan van aanpak de lat nóg hoger gelegd en streefde ernaar om 4 sterren te behalen, wat staat voor ‘excellent’. Voor 3 sterren heb je 55 % van te behalen punten nodig, voor 4 sterren 70%. We zijn er trots op dat wij 75% hebben behaald. Vechterweerd is het eerste Nederlandse drinkwaterproductiebedrijf dat BREEAM gecertificeerd is.

Klik hier voor de videoboodschap van Maxime Verhagen

Klik hier voor een impressie vanuit de lucht

 IMG_20151009_135137084

De dag na de opening heeft Vitens bij het nieuwe waterpompstation Vechterweerd de Watermakers open dag georganiseerd. Foto’s van deze dag zijn hier te bekijken.