Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Bouw 35 huurwoningen Woonpalet Zeewolde gestart

Op maandag 20 november startten wethouder Wim van der Es en toekomstig huurder Joey de Roode de bouw van 35 sociale huurwoningen in de Polderwijk in Zeewolde. Zij startten de bouw op symbolische wijze door het bouwbord te onthullen.

Felicitaties

Wethouder Van der Es feliciteerde alle aanwezigen en benadrukte hoe goed het voor Zeewolde is dat dit robuuste project van 35 woningen nu gebouwd gaat worden. Arjan Berends, directeur van Salverda Bouw bedankte Woonpalet en de gemeente Zeewolde voor de wijze waarop er samengewerkt wordt. Ook nodigde hij de toekomstige huurders uit regelmatig langs te komen en zo de bouw te volgen. Rob Moritz, architect van 19 het atelier uit Zwolle vertelde over hoe het ontwerp tot stand was gekomen. Hij hoopt bij de oplevering de vlaggen uit te zien, wat een stille hint was naar Woonpalet, die huurders van nieuwbouw doorgaans een oplevercadeau geeft. Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder Woonpalet had een aansprekend verhaal vol wetenswaardigheden over de toekomstige huurders. In de 35 woningen komen bijvoorbeeld 45 mensen te wonen van wie er 35 nu ook al in Zeewolde wonen. Verder huurders uit Hulshorst, Almere, Hilversum en Woerden. De oudste huurder is 83, de jongste is 22.

Na de speeches werd het bouwbord onthuld. Woonpalet had hiervoor wethouder Van der Es gevraagd, omdat hij volkshuisvesting in zijn portefeuille heeft en Joey de Roode, omdat hij toekomstig huurder is én op de dag van de onthulling zijn verjaardag vierde. Al met al wat het een feestelijke middag.

Planning

De woningen worden gebouwd nabij de nieuwe supermarkt in de Polderwijk. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen in de zomer van 2018 opgeleverd. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.