Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Bouw 44 huurwoningen Woonpalet gestart

  • Woonpalet_start bouw De Duinen1
  • Woonpalet_DeDuinen_ai
  • Woonpalet_start bouw De Duinen1
  • Woonpalet_DeDuinen_ai

Op 2 september werden heiwerkzaamheden in de Polderwijk heel even stilgelegd voor een fotomoment. Daarmee markeren Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder Woonpalet en Gert Winkelaar, adjunct directeur Salverda Bouw BV, de start van de bouw van 44 huurwoningen.

De woningen

Het project, genaamd ‘De Duinen’, bestaat uit 44 sociale huurwoningen. Het gaat om vijf verschillende types verdeeld over vijf huizenblokken. De woningen zijn tussen de 61 m2 en 102 m2, hebben een open keuken, één of twee slaapkamers en een eigen fietsenberging in de tuin. De woningen met puntdak hebben een vaste trap of vlizotrap naar de zolder. Elke woning wordt voorzien van zonnepanelen. In het project zitten vier hoekwoningen met balkon.

De Duinen

De woningen worden gebouwd op het (nu) open terrein schuin tegenover de DEKA-markt, aan de andere kant van de Zeewolderweg. Passend bij de sfeer van die plek – nabij het water en de dijk – krijgen de woningen de Scandinavische uitstraling van een vissersdorp. Metselwerk in kleuren als grijsbruin, grijswit en wijnrood wordt gecombineerd met rabatdelen in kleuren als cappuccino en vintage beige. De woningen zijn ontworpen door 19 Het Atelier Architecten uit Zwolle.

Planning

Op dinsdag 6 oktober adverteert Woonpalet de woningen op www.woonpalet.net. De woningen zijn bestemd voor woningzoekenden vanaf 23 jaar. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen in het najaar van 2021 opgeleverd.