Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Bouw 48 woningen ‘De Groene Ring’ (Vijfhoek) van start

Op 17 januari is de bouw van de woningen in ‘De Groene Ring’ in de Vijfhoek officieel gestart. Frans Kooiker, interim bestuurder van Rentree, wethouder Jan Jaap Kolkman en Gert Winkelaar van Salverda Bouw, legden het met grote strik versierde laatste deel van een begane grondvloer op z’n plek.

Gasloos bouwen

In De Groene Ring, langs de Leonard Springerlaan en naast basisschool De Vijf-er is nu begonnen met de bouw van 40 eengezins-huurwoningen en 8 huurappartementen voor 1-2-persoonshuishoudens. De woningen en appartementen worden verschillend van grootte, hebben 1, 2 of 3 slaapkamers en verschillen daardoor in huurprijs. Alle 48 woningen worden gasloos. De woningen krijgen allemaal een warmtepomp en worden voorzien van zonnepanelen.

Als alles volgens planning verloopt worden de woningen tussen september en december 2019 opgeleverd. In het voorjaar kan Rentree meer informatie geven over de verhuur van de woningen.

Feestelijke start bouw

Bij de feestelijke start bouw waren omwonenden, leden van het BAR (Bewoners Adviesorgaan Rentree) aanwezig en directie en medewerkers van Rentree, gemeente Deventer, architect 19 ’t Atelier, Quo Vadis, de Loohuis groep en Salverda Bouw.

Gert Winkelaar, Frans Kooiker en Jan Jaap Kolkman leggen een begane-grondplaat op z’n plek. Daarmee is de bouw van de 48 woningen in ‘De Groene Ring’ officieel gestart.