Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Circulaire gevelbekleding voor woningen in Kampen

  • fotos kampen 3
  • fotos kampen
  • fotos kampen
  • fotos kampen 3
  • fotos kampen
  • fotos kampen

In 2019 heeft Salverda samen met Binthout zieke essenbomen verwerkt tot gevelbekleding voor bergingen in Zwolle. Als vervolg op dit project hebben we in samenwerking met deltaWonen onderzocht hoe we het hout van Zwolse populieren toe kunnen passen als gevelbekleding. Naast de essen zijn ook deze bomen in de gemeente Zwolle uit voorzorg gekapt vanwege de veiligheid. De bomen zijn ziek en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Onderdak gierzwaluwen en huismussen

Op termijn zijn de daken van circa 160 woningen in Kampen aan onderhoud toe. Onder de dakpannen van deze woningen leven veel gierzwaluwen en huismussen. Door het plegen van onderhoud verliezen de gierzwaluwen en huismussen hun onderdak. Om de aanwezige vogels in de wijk te houden en een mogelijkheid tot uitbreiding te bieden, creëren we vervangende nestlocaties.

Salverda Bouw brengt daarom in opdracht van deltaWonen bij 48 kopgevels nestkasten voor de gierzwaluw en de huismus aan. Om de kopgevel te verfraaien, worden de nestkasten afgetimmerd met het hout van de Zwolse populieren. Dit lokale hout wordt verwerkt bij houtzagerij Binthout uit Zwolle.

Samenwerking Binthout

Salverda Bouw en deltaWonen zijn trots op de samenwerking met Binthout. Binthout zet zich in om mensen uit kwetsbare groepen weer aan het werk te helpen. Zij vinden dat iedereen recht heeft op waardevol werk en een kans verdient op de arbeidsmarkt. Daarnaast geloven zij dat Nederlands hout perfect dient als grondstof voor hun producten. Door het hout toe te passen in producten slaan we niet alleen CO2 op, maar redden we het hout ook van de versnipperaar.

Bij deltaWonen geloven ze dat een thuis voor iedereen het fundament is voor groei en geluk. Daarom verhuren, beheren en bouwen zij huizen voor hun klanten. DeltaWonen gaat samen voortdurend voorop in het creëren van sterke circulaire en inclusieve buurten. Dat is hun bijdrage aan een gelukkige samenleving.

Het ontwerp is gemaakt door Sec.architecten uit Kampen.