Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Creatieve ontwikkeling door coronatijd

Al jaren werken wij samen met Instain en Wolters in een Resultaatgerichte Samenwerking (RGS) voor opdrachtgever Rentree. Zo voeren we op dit moment de renovatie uit aan 19 woningen in de Ooievaarstraat in Deventer.

Bij de aanpak worden badkamers, keukens en toiletten  vernieuwd. Op de zolder wordt een extra slaapkamer gecreëerd met een nieuwe vaste trap. Buiten herstelt Wolters de gevels, door het voegwerk te vervangen, nieuwe voordeuren te plaatsen en de kozijnen opnieuw te schilderen.

In de beginperiode van Covid-19 zijn wij in gesprek gegaan met Rentree om ervoor te zorgen dat onze werkzaamheden niet stil kwamen te liggen en dat onze medewerkers binnen de gestelde maatregelen hun werkzaamheden konden uitvoeren. Samen met Rentree hebben wij gekeken of we een project voor volgend jaar naar voren konden halen. Het moest een project zijn waarbij we weinig met bewoners in contact hoefden te komen. Een project om 65 bergingen te vernieuwen in ‘de Worp’ hebben we in die periode uitgewerkt.

Projectleider Gert-Jan van Olst, werkvoorbereider Rene van Dieren en Chef Timmerwerkplaats Marinus Compaijen hebben gezamenlijk een concept ontworpen voor een prefab ‘Salverda’ berging. Deze is opgebouwd uit houten wanden en een dak. Het dak is voorzien van een EPDM dakbedekking, en de wanden zijn voorzien van een gemodificeerd en duurzaam grenen hout. De meerwaarde van dit concept is dat de opdrachtgever kan meedenken omdat deze flexibel naar ieders wens ontworpen kan worden. Doordat we de bergingen in onze eigen timmerwerkplaats kunnen fabriceren, is deze sneller te leveren en dus ook voordeliger in prijs.

Inmiddels is de volgende serie van 19 bergingen geproduceerd voor het project Ooievaarstraat in Deventer. Na de grote aanpak van de woningen begin dit jaar, mochten we ook daar de bergingen vervangen.

Zowel opdrachtgever Rentree als de bewoners van De Worp en Ooievaarstraat zijn tevreden over het eindresultaat.

Fotografie bergingen in Deventer: Marloes Ligtenberg