Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Eerst paal nieuwbouw McCain Lelystad

McCain Foods heeft maandag 12 oktober de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van hun fabriek in Lelystad. Het gaat om een investering van 65 miljoen euro die de productiecapaciteit voor de verwerking van aardappelen met 33% verhoogt. De uitbreiding omvat 9.000 m2 met daarin straks de nieuwste en modernste machinerie. Het sein voor de bouwstart werd gegeven door wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom, samen met Erwin Pardon, president-directeur van McCain Europa en Luc Geurts, directeur van de fabriek in Lelystad.

McCain is al gedurende bijna 30 jaar een belangrijke werkgever voor Lelystad en omgeving. Momenteel werken er zo’n 250 mensen. Salverda Bouw heeft opdracht gekregen voor de uitbreiding van het bedrijf. We gaan hier een nieuwe expeditie- en productiehal bouwen.

Wethouder Janneke Sparreboom: “De investering waarvoor we vandaag het fundament hebben gelegd, betekent niet alleen het bouwen van een fabriek, maar is ook een teken van vertrouwen in de toekomst, in de kwaliteit van de medewerkers, in het bieden van werkgelegenheid, in de stad van vestiging: Lelystad. Het legt een solide basis voor zowel het bedrijf als de stad voor de komende 30 jaar.”

Duurzaam en veilig

De uitbreiding van de fabriek in Lelystad stelt McCain in staat om aan de groeiende marktvraag te voldoen. De efficiency van het werk verbetert. Voedselveiligheid, een gezonde en veilige werkomgeving en duurzaamheid maken deel uit van de bedrijfsfilosofie. Met de uitbreiding realiseert McCain een energiebesparing van 15 %. Verder onderzoekt het de mogelijkheden tot verdergaande vermindering van CO2-uitstoot.

De uitbreiding en vernieuwing van de fabriek in Lelystad is klaar in februari 2022. Meer informatie over het project vindt u op deze pagina.