Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Eerste deel nieuwe museale route Anne Frank Huis gerealiseerd

Het Anne Frank Huis heeft in 2017 1.266.966 bezoekers verwelkomd.  Een hoog aantal gelet op de vernieuwingswerkzaamheden die in het museum van start gingen. Het Anne Frank Huis bleef (en blijft) tijdens de werkzaamheden geopend.

In maart 2017 zijn we begonnen met de museale vernieuwing van het Anne Frank Huis. Het eerste deel van de nieuwe museale route in de historische panden is inmiddels gerealiseerd. Museumbezoekers krijgen meer historische context en verdieping geboden om het levensverhaal van Anne Frank beter te kunnen begrijpen en de onderduikplek beter te kunnen ervaren. De aanpassingen laten het authentieke karakter van het huis intact. Momenteel is de logistieke vernieuwing in de nieuwbouw gaande, waarbij de bezoekersfaciliteiten worden verbeterd. Medio 2018 zijn de werkzaamheden afgerond.

Garance Reus-Deelder, zakelijk directeur Anne Frank Stichting: “Het klinkt heel stoer, ‘natuurlijk blijven we open’, maar eenvoudig is het niet om onze bezoekers met dezelfde publieksservice welkom te heten in een museum waar verbouwd wordt, zeker als dat museum zo’n gevoelig thema behandelt als het Anne Frank Huis. We vragen veel van onze medewerkers, de omgeving en af en toe van onze bezoekers. Alleen al omdat we bezoekers momenteel geen plek kunnen bieden waar ze met een kopje koffie rustig na kunnen praten over hetgeen ze ervaren hebben op deze historische plek. Maar dit voorjaar hebben we een vernieuwd museumcafé, een ruimer entreegebied met een garderobe én veel extra ruimte voor educatieve ontvangsten. We kijken ernaar uit.”

Ontwerp en uitvoering

Bierman Henket Architecten en Dagmar Von Wilcken tekenen voor de conceptontwikkeling en het ontwerp van respectievelijk de nieuwbouw en museale route, Salverda Bouw BV en Bruns BV voor de uitvoering.

De vernieuwing van het Anne Frank Huis wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Mondriaan Fonds en het BPD Cultuurfonds.