Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Fase 3 van logistieke vernieuwing Anne Frank Huis afgerond

Een grote verandering was het voor het Anne Frank Huis. De oplevering van fase 3 betekende dat de nieuwe ingang in gebruik genomen kon worden.

Nieuwe ingang

De oude ingang aan de Prinsengracht werd omgezet naar de nieuwe ingang aan de Westermarkt. Geen lange rij meer langs de weg, maar voldoende ruimte op het plein voor het museum. Een spannende fase voor het museum, maar ook voor ons als bouwer. In de nieuwe entree kwamen veel werkzaamheden samen, wat een strakke planning en een nauwgezette organisatie vroeg. We zijn dan ook trots dat we de 3e fase van dit project met succes hebben opgeleverd.

Naast de nieuwe inrichting van de entree (hier was vroeger de bookshop), werd ook het museumcafé op de 1e verdieping, de nieuwe toiletgroep in de kelder, de omgang/serre in de binnentuin en het nieuwe ingerichte plein (Westermarkt) opgeleverd. Veel veranderingen, die de nieuwe museale route in gang moest zetten. In één weekend moest de nieuwe entree overgedragen worden aan en ingericht worden door de mensen van het Anne Frank Huis. Zodat na het weekend Salverda Bouw kon starten met de sloop van de oude entree.

Start fase 4

Inmiddels zijn deze sloopwerkzaamheden afgerond en zijn we volop bezig met het opbouwen van de vierde en laatste fase. In deze fase worden het 2e deel van de entreehal en de nieuwe uitgang aangepakt. De entreehal wordt voorzien van een garderobe, welke nog ontbrak in het Anne Frank museum. Na de oplevering kunnen de bezoekers dus goed worden ontvangen in een ruime entreehal. Verder worden de laatste expositieruimtes, waaronder de nieuwe dagboekkamer, gerealiseerd. Deze nieuwe dagboekkamer wordt gebouwd in het historische grachtenpand aan de Prinsengracht. Er is hier veel aandacht voor het klimaat. Het dagboek van Anne Frank moet goed geconserveerd worden. Verder is het museale karakter van belang, waar de juiste inrichting en verlichting een rol bij spelen. Veel werkzaamheden moet worden uitgevoerd in een relatief kleine ruimte. Een goede samenwerking is dan ook noodzaak.