Heropening Plukon Wezep
Vrijdag 25 mei 2018 is de herbouwde locatie Plukon Wezep officieel heropend. Met de feestelijke opening start een nieuwe fase voor deze ultramoderne productielocatie, waar weer wekelijks zo’n miljoen maaltijden en maaltijdcomponenten geproduceerd worden.
Brand
Plukon Wezep werd op 24 maart 2017 getroffen door een grote brand. Omdat het pand niet meer te redden was, is Boverhoff in juni 2017 gestart met de sloopwerkzaamheden.
Opbouw
Salverda is september 2017 gestart met de opbouwwerkzaamheden door te beginnen met de grondwerkzaamheden. Medio november zijn de eerste stalen kolommen geplaatst en 4 maanden later (eind februari) is de hal wind- en waterdicht gemaakt.
Dankzij een nauwe samenwerking met de onderaannemers (Kampstaal, Kamplacon, Mucon van Rooij en Schagen) en de inzet van alle timmerlieden, installateurs en monteurs is het gelukt om dit project in zo’n korte tijd te realiseren. Dankzij de inzet van iedereen die betrokken was bij dit project, kwamen op 23 maart 2018 de eerste maaltijden van de productieband.
Nieuwe pand
Het nieuwe pand voldoet aan de allerhoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, efficiency en voedselveiligheid. Zo is de fabriek 5 sterren Breeam gecertificeerd en voldoet hiermee aan de hoogste duurzaamheidseisen voor wat betreft de bouw. Plukon Wezep is het eerste productiebedrijf in Nederland die de transitie heeft gemaakt naar een aardgasvrije productielocatie.
Afgelopen vrijdag is het pand feestelijk geopend.