Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

In een etmaal een complexe trap geplaatst

  • oude situatie
  • nieuwe situatie
  • nieuwe situatie
  • oude situatie
  • nieuwe situatie
  • nieuwe situatie

In 2018 heeft Salverda Bouw een succesvolle logistieke vernieuwing gedaan aan het Anne Frank Huis, waarbij de looproute ingrijpend is verbeterd. In deze looproute was echter nog één verbeterpunt. Dit betrof het vernieuwen van een bestaande spiltrap voor een stalen bordestrap, in de stijl van het museum.

Omdat het Anne Frank Huis dagelijks is geopend, is het uitdagend om grootschalige werkzaamheden uit te voeren. Het Anne Frank Huis is maar één keer per jaar gesloten, tijdens Jom Kipoer.

Woensdag 9 oktober was dan ook de dag waarop Salverda Bouw in samenwerking met EeStairs de nieuwe bordestrap geplaatst heeft. De werkzaamheden zijn met militaire precisie gepland, en in een planning van uur tot uur uitgevoerd. De werkzaamheden zijn in een 24-uursdienst uitgevoerd. In hoofdlijnen betroffen de werkzaamheden het verwijderen van de bestaande trap, het aanbrengen van de nieuwe vloersparing inclusief raveling, het afwerken van het geheel en het plaatsen van de trap inclusief glazen balustrades en eikenhouten leuningen. Aansluitend is er stucwerk uitgevoerd en zijn wanden en vloeren aangeheeld en is alles geschilderd. De aanpassing aan de vloer en het lakken hiervan zijn in opvolgende nachten uitgevoerd.

In een normaal proces zouden deze werkzaamheden meer dan een week in beslag nemen. Wij zijn er dan ook trots op dat het Anne Frank Huis op 10 oktober zijn deuren op de normale tijd weer kon openen.