Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Lefier realiseert uniek nul-op-de-meter project in Lewenborg

  • Contractondertekening Lewenborg Lefier
  • Contractondertekening Lewenborg Lefier

In opdracht van Lefier gaat Salverda Bouw 32 appartementen voor 55+-ers in Lewenborg bouwen. Het worden de eerste nul-op-de-meter aardbevingsbestendige nieuwbouwappartementen in Groningen. Op woensdag 1 november ondertekenden de partijen de samenwerkingsovereenkomst.

Nul-op-de-meter

Met nul-op-de-meter projecten probeert Lefier de energierekening voor huurders gelijk te houden of lager te krijgen en de bewoners meer comfort te bieden. Een nul-op-de-meter woning levert bij normaal gebruik minstens evenveel energie op als ze verbruikt.

Speciale doelgroep en doorstroming

In 2015 heeft Lefier onderzoek gedaan naar de woonbehoefte van 55+-ers in Lewenborg. Een werkgroep van bewoners heeft goede input gegeven aan het plan dat er nu ligt. Pieter Witzenburg, directeur vastgoed bij Lefier: “De bouw van deze appartementen moet de doorstroming van eengezinswoningen naar appartementen op gang brengen. Lefier speelt in op de groeiende vraag naar goede huisvesting voor senioren, dichtbij voorzieningen.”

Enthousiaste bewoners

De nieuwbouw bestaat uit 32 duurzame, sociale driekamerappartementen van 70 m² met een eigen fietsenberging. Alle appartementen hebben een mooie ligging tegenover het winkelcentrum en grenzen aan het LeRoy natuurgebied. Er is een mogelijkheid om te parkeren in de garage bij de sporthal.

Begin deze maand hebben omwonenden en wijkorganisaties de plannen bekeken tijdens een inloopbijeenkomst. De plannen werden goed ontvangen. Bewoners waren enthousiast over het ontwerp dat goed aansluit bij de natuurlijke omgeving.

Planning

Salverda Bouw won de ontwerp- en bouwuitvraag en gaat de appartementen bouwen. Naar verwachting start de bouw in het voorjaar van 2018. De definitieve planning is afhankelijk van het moment waarop de omgevingsvergunning wordt verleend. De partijen tekenden al wel de samenwerkingsovereenkomst.