Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

‘De Nieuwe Spieker’ door Woonpalet geselecteerd als winnaar

  • Zeewolde 1 De Spieker
  • Zeewolde 2 De Spieker
  • Zeewolde 1 De Spieker
  • Zeewolde 2 De Spieker

Onze inzending ‘De Nieuwe Spieker’ is door Woonpalet gekozen tot beste plan. Het plan bestaat uit een Design & Build opgave voor 35 nieuw te bouwen woningen in het te ontwikkelen plan Polderwijk, Molenbuurt, fase 1 in Zeewolde.

Design & Build

Met de ontwikkeling en realisatie van 29 ééngezinswoningen en 6 woningen voor éénpersoonshuishoudens bieden wij woningen, die extra efficiënt en bruikbaar zijn door het GBO in 2 lagen met een plat dak uit te voeren. Hiermee voldoen we optimaal aan het gevraagd PvE. Voor de ‘woongebouwen’ op de hoeken en de geluidbelaste woningen hebben wij slimme oplossingen bedacht.

Onderhoudsvriendelijk

Bij de uitwerking van het plan is uitdrukkelijk rekening gehouden met het voorkomen en beperken van het onderhoud en met ons eigentijdse energieconcept is er alle ruimte voor toekomstige ontwikkelingen. Het ontwerp is vormgegeven met functionalistische architectuur, met eenvoud van het kubisme en details van de Amsterdamse school. De accenten langs de fietsroute zijn hoogwaardig en in stijl uitgewerkt, met erkers en vlaggenmasten. De erfafscheidingen bestaan uit groene, levende omheiningen met bergingen in aangepaste kleur en een tuinmuur in de stijl van de woningen.

‘De Nieuwe Spieker’ is een samenwerking tussen Salverda Bouw, 19 het Atelier, Nieman Raadgevende Ingenieurs en Alferink – van Schieveen. Een goed voorbeeld van succesvol teamwork, een grote inzet in een korte tijd en vooral een goed inlevingsvermogen in de vraag.

De verwachting is dat in het 1e kwartaal van 2018 kan worden gestart met de bouw.