Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Ontwerpfase onderdoorgang Middelberterweg afgerond!

Op donderdag 14 oktober is de ontwerpfase van onderdoorgang Middelberterweg in bouwteam tussen de aannemerscombinatie Salverda Bouw en Schagen Infra en opdrachtgever Meerstad succesvol afgerond. Beide partijen hebben met trots een handtekening gezet onder de overeenkomst tussen de partijen en kijken met een mooi vertrekpunt uit naar de volgende fase.

De nieuwe ontsluitingsweg ‘Meerstadlaan’ voorzien van een onderdoorgang onder de Middelberterweg moet de verbinding worden tussen de nieuwbouwwijk Meerstad en de stad Groningen. De komende jaren zullen er meer dan duizenden woningen gerealiseerd worden in Meerstad en dat vraagt om een goede en mooie verbinding met de stad en omliggende snelwegen. Het is 1 van de 3 deelplannen welke de ontsluiting zal vormen van Meerstad.

De komende periode zal het definitieve ontwerp uitgewerkt worden tot een uitvoeringsontwerp en zal er in Q1 van 2022 gestart worden met de bouwplaatsinrichting van het project. De onderdoorgang zal opgeleverd worden met 1 rijstrook per rijrichting en wordt zodanig gerealiseerd dat er de mogelijkheid is om in de toekomst op te schalen naar 2 rijstroken per rijrichting. Ook zullen er langs beide zijden van de Meerstadlaan vrij liggende fietspaden gerealiseerd worden.