Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Open huis opgeleverde woningen Hattem

  • Oplevering en open huis woningen Hattem
  • Oplevering en open huis woningen Hattem
  • Oplevering en open huis woningen Hattem
  • Oplevering en open huis woningen Hattem

Met een beker dampende koffie of warme chocolade in de ene en een zoete traktatie in de andere hand troffen omwonenden en andere belangstellenden elkaar bij het Open huis aan het Lageland in Hattem. Het Open huis was een initiatief van de bewoner, voorzitter van de bewonerscommissie en huurder van Triada, de heer Grobben. Op 8 en 9 november kregen de eerste (terugkerende en nieuwe) bewoners van dit renovatieproject in Hattem de sleutels van hun huurwoning.

De bezoekers waren enthousiast over de woningen. Zowel over de indeling (de grote badkamer, de halfopen keuken waardoor de woonkamer meer ruimte kreeg, de ruime badkamer, de vaste trap naar de zolder en de grote lichte zolderkamer, de geweldige isolatie), als over het aanzicht. Ook de overburen vinden de buurt enorm opgeknapt.

Rond het middaguur troffen de heer Grobben en de directeur-bestuurder van Triada de heer Van de Ven elkaar. Namens Salverda was ook directeur Arjan Berends aanwezig.

Pilotproject

In 2015 heeft Salverda als pilotproject al 8 woningen aan de Lippenoordweg gerenoveerd. De pilot was in nauwe samenwerking met de bewonerscommissie tot stand gekomen. Die kwamen met alternatieve plannen over de herstructurering van hun wijk en Triada stelde hoge eisen aan die plannen. Natuurlijk voor de betaalbaarheid, maar ook voor de energiezuinigheid van de woningen. Deze zijn allemaal naar energielabel A of B gebracht. De pilot was geslaagd en zodoende zijn er nog 20 woningen op dezelfde wijze aangepakt.