Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Uitbreiden en verbouwen NQAC laboratorium van Nestlé te Nunspeet

Op het Nestlé terrein aan de Laan 106 te Nunspeet staat een laboratorium van het NQAC. Het bestaande deel van dit gebouw is een rechthoekig blok met een beganegrond en een 1e verdieping. De uitbreiding is gerealiseerd aan de achtergevel en zijgevel van het pand. Aan de achtergevel is het beganegrond oppervlak ca. verdubbeld en in gebruik genomen als laboratorium, welk door derden is ingericht. De gevelbekleding van uitbreiding begane grond achtergevel bestaat uit geïsoleerde golfplaatprofielen en aluminium puien. Ook de bestaande ruimten van beganegrond is inpandig volledig gesloopt waarna ook de ruimten opnieuw zijn ingedeeld als laboratorium ruimten.

De uitbreiding aan de zijgevel is een verdieping hoger geworden, waarbij het nieuwe (staal) dak boven het bestaande deel uitsteekt. Om het laboratorium meer uitstraling te geven is gekozen voor een ruime hoofdentree van glazen vliesgevels. Ook de rvs trap met merbau treden en glazen balustraden is een blikvanger welke door het glas van buitenaf te zien is. Verder heeft de entree een dakoverstek van staalconstructie met dejo roosters. Tevens aan zijgevel achter de entree is op de 1e verdieping (boven nieuw gedeelte laboratorium) een Technische ruimte gerealiseerd. Deze ruimte is helemaal volgebouwd met installaties. De installateur is bij deze klus een nevenaannemer, waarvoor Salverda de coördinatie draagt. Ter plaatse van de Technische ruimte is vanaf beganegrond tot dakrand de buitenzijde bekleed met Trespa gevelpanelen. De kozijnen en waterslagen zijn van aluminium.

De laatste fase was het renoveren van de bestaande 1e verdieping van het NQAC lab. Net als op de beganegrond is de 1e verdieping inpandig volledig gesloopt en gestript en vervolgens voorzien van nieuwe metalstudwanden, binnenkozijnen met deuren, plafonds, vloerafwerking, toiletblokken, etc. Ook de dakbedekking van bestaand dak is vernieuwd. De 1e verdieping is tevens via de trap of lift van nieuwe entree te bereiken middels een fraaie vide van rvs balusters, glas en merbau vloerdelen.