Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

73 woningen Almere

  • 73 woningen Almere
  • 73 woningen Almere

Salverda Bouw heeft in de Indische buurt in Almere Buiten de bouw van 73 eengezinswoningen gerealiseerd. De bouw van deze woningen was na de realisatie van ‘de Indische Toren’ een nieuwe opdracht van Van Pijkeren Woningbouw bv.

De 73 woningen zijn in 3 fasen gerealiseerd, waarbij de verschillende fasen elkaar overlapten. Het plan bestond uit enkele geschakelde vrijstaande woningen, veel 2-onder-1-kap woningen en diverse rijwoningen. Er is veel diversiteit in het uiterlijk van de woningen.

Diverse fases

De woningen van fase 1 werden voorzien van hellende daken met verholen goten en schijnschoorstenen. De buitengevels werden deels voorzien van schoon metselwerk en deels van keimwerk.

De woningen van fase 2 kregen platte daken met de kopersoptie voor een dakterras. De gevels kregen keimwerk met diverse accentvlakken in schoon metselwerk.

Fase 3 bestond net als fase 1 uit het aanbrengen van hellende daken en schoon metselwerk. In uiterlijk zijn deze woningen totaal anders geworden dan de woningen van fase 1 en 2. De woningen kregen rode dakpannen en hebben grote overstekken bij de goten gekregen.

Bij alle vrijstaande en 2-onder-1-kapwoningen kwam een aangebouwde stenen berging.

Aan de kopers werden diverse opties aangeboden, van een aanbouw aan de achterzijde van de woning tot het verplaatsen van een wandcontactdoos.

Het project startte in maart 2017 en is in het laatste kwartaal van 2018 afgerond.