Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Betonrenovatie viaduct Hilversumseweg

In opdracht van de gemeente Laren (NH) renoveert Salverda een viaduct gelegen over de Hilversumseweg. Het viaduct was vroeger eigendom van Rijkswaterstaat maar is overgedragen aan de gemeente Laren.

Achterstallig onderhoud

Het viaduct is momenteel in gebruik voor fietsverkeer. Het is de bedoeling om het viaduct na de renovatiewerkzaamheden ook (beperkt) open te stellen voor autoverkeer. Er is veel achterstallig onderhoud. Dit is goed te zien aan de slechte staat van de leuningen, schampakten en betonconstructie. De opdrachtgever wil het viaduct weer op orde brengen zodat autoverkeer ook gebruik kan maken van het viaduct. Salverda heeft het werk verkregen middels een meervoudig onderhandse aanbesteding.

Wijze van uitvoering

De leuningen worden van het viaduct gehaald en naar onze eigen timmerwerkplaats gebracht. In de werkplaats worden de leuningen aangepast en voorzien van een geheel nieuwe conservering. We inspecteren de hele betonconstructie op betonschade en deze wordt waar nodig hersteld. Nadat de betonschades zijn hersteld wordt het viaduct geconserveerd. Conservering houdt in dat het de zijkant van het viaduct wordt geschilderd en een slijtlaag op de bovenzijde van de schampkanten wordt aangebracht. Ook worden de stalen voegovergangen hersteld en een rubberbitumen goot aangebracht zodat hemelwater op een goede manier kan worden afgevoerd.

De werkzaamheden starten in april 2019 het gerenoveerde viaduct wordt in juni 2019 opgeleverd.