Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Betonrenovatie viaduct Hilversumseweg

  • Brug Laren - betonreparatie
  • Brug Laren - betonreparatie
  • Brug Laren - betonreparatie
  • Brug Laren - betonreparatie

In opdracht van de gemeente Laren (NH) heeft Salverda een viaduct gelegen over de Hilversumseweg gerenoveerd. Het viaduct was vroeger eigendom van Rijkswaterstaat maar is overgedragen aan de gemeente Laren.

Achterstallig onderhoud

Het viaduct is altijd in gebruik geweest voor fietsverkeer. Na de renovatiewerkzaamheden is het viaduct ook (beperkt) opengesteld voor autoverkeer. Er was veel achterstallig onderhoud. Dit was goed te zien aan de slechte staat van de leuningen, schampakten en betonconstructie. De opdrachtgever wilde het viaduct weer op orde brengen, zodat autoverkeer ook gebruik kan maken van het viaduct. Salverda heeft het werk verkregen middels een meervoudig onderhandse aanbesteding.

Wijze van uitvoering

De leuningen zijn van het viaduct gehaald en naar onze eigen timmerwerkplaats gebracht. In de werkplaats zijn de leuningen aangepast en voorzien van een geheel nieuwe conservering. We hebben de hele betonconstructie op betonschade geïnspecteerd en deze waar nodig hersteld. Nadat de betonschades zijn hersteld is het viaduct geconserveerd. Conservering houdt in dat de zijkant van het viaduct wordt geschilderd en een slijtlaag op de bovenzijde van de schampkanten wordt aangebracht. Ook zijn de stalen voegovergangen hersteld en een rubberbitumen goot aangebracht zodat hemelwater op een goede manier kan worden afgevoerd.

De werkzaamheden zijn tussen april 2019 en juni 2019 uitgevoerd.