Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Bouw 35 huurwoningen “De Nieuwe Spieker” Zeewolde

  • Zeewolde3073RP
  • Zeewolde3111FRP - zonnepanelen
  • Zeewolde3186FRP
  • Zeewolde4976RP
  • Zeewolde3073RP
  • Zeewolde3111FRP - zonnepanelen
  • Zeewolde3186FRP
  • Zeewolde4976RP

Spieker is de benaming voor een plek waar graan wordt opgeslagen. Een mooie verwijzing naar de naam van de wijk “Graanzolder”. Met de ontwerpen voor “De Nieuwe Spieker” grijpen we terug op de idealen van de eerste jaren van de Nederlandse volkshuisvesting. Efficiënte volkswoningen gebouwd met een afgewogen architectuur met veel oog voor detail.

Design and Build

Onze inzending “De Nieuwe Spieker” was door Woonpalet geselecteerd als beste plan. De opgave bestond uit een “Design and Build” opgave voor 35 nieuw te bouwen woningen. De woningen werden gerealiseerd in het plan Polderwijk Zeewolde. Met onze inzending en realisatie van 29 eengezinswoningen en 6 woningen voor eenpersoonshuishoudens, boden wij woningen die efficiënt en bruikbaar zijn door het GBO in 2 lagen met een plat dak uit te voeren. Hiermee voldeden we optimaal aan het gevraagd PvE.

Planuitwerking

Bij de uitwerking van het plan was uitdrukkelijk rekening gehouden met het voorkomen en beperken van het onderhoud en met ons eigentijdse energieconcept was er alle ruimte voor toekomstige ontwikkelingen. De woningen werden gebouwd met een EPC=0. Het ontwerp was vormgegeven met functionalistische architectuur, met eenvoud van het kubisme en details van de Amsterdamse School. De accenten langs de fietsroute waren hoogwaardig en in stijl uitgewerkt, met fraaie ronde erkers en vlaggenmasten. De erfafscheidingen bestonden uit groene, levende omheiningen met bergingen in aangepaste kleur en een tuinmuur in de stijl van de woningen.

SCALA

De woningen zijn ontwikkeld vanuit ons woningbouwconcept SCALA, voorheen Lowbudget Customized Housing. Een bewezen concept op basis van jarenlange ervaring.

Samenwerking

“De Nieuwe Spieker” was een samenwerking tussen Salverda Bouw, 19 het Atelier, Nieman Raadgevende Ingenieurs en Alferink – van Schieveen. Een goed voorbeeld van succesvol teamwerk, een grote inzet in een korte tijd en vooral een goed inlevingsvermogen in de vraag van Woonpalet.

Het project is in de zomer van 2018 opgeleverd.