Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Bouw hal Attero in Wijster

  • Attero Wijster
  • Attero Wijster

Salverda gaat voor Attero op de locatie Wijster een nieuwe hal met aansluitend kantoorgedeelte bouwen.

De oppervlakte ervan bedraagt 2600 m2. In de hal wordt apparatuur geplaatst die plastic zakken en folies (LDPE*) gaat verwerken tot re-granulaat. Deze plastic korrels van hoge kwaliteit zijn grondstof voor nieuwe plastic producten.

KOI

De nieuwe fabriek wordt bij Attero intern de KOI genoemd, de Kunststof Opwerkings Installatie. Deze innovatieve werkwijze maakt recycling van plastic folie mogelijk. Zo is er bij de productie van nieuwe kunststofproducten minder energie nodig en beperkt het de emissie van CO2.

Start werkzaamheden

Salverda heeft de opdracht gekregen voor de realisatie van de hal en het kantoorgedeelte. De voorbereiding van het project zijn intussen in volle gang. Dat houdt in, dat we begin maart starten met het inrichten van de bouwplaats en dat eind maart de eerste heipalen de grond in gaan. De nieuwe hal en het kantoorgedeelte wordt eind juli opgeleverd aan de opdrachtgever. Daarna volgt de plaatsing van de installatie. Attero neemt in het laatste kwartaal van dit jaar de nieuwe granulaatfabriek in bedrijf.