Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Bouw nieuwe installatieruimte op dak bij Nestlé te Nunspeet

  • Dakopbouw Nestlé Nunspeet
  • Dakopbouw Nestlé Nunspeet
  • Dakopbouw Nestlé Nunspeet
  • Dakopbouw Nestlé Nunspeet

Na de bouwvak van 2020 startte Salverda Bouw met het bouwen van een nieuwe installatieruimte bij de bestaande fabriek van Nestlé Nederland te Nunspeet.

Salverda voert vanaf 2004 werkzaamheden uit bij Nestlé te Nunspeet, een locatie waar hoogwaardige babyvoeding geproduceerd wordt. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden bleef de fabriek produceren. De hygiëne van de fabriek en het waarborgen van de transportdoorgangen waren, met inachtneming van de toen geldende coronamaatregelen, voor ons de belangrijkste onderdelen van de uitvoering.

Dakopbouw

Het bijzondere aan deze installatieruimte was, dat hij bovenop het bestaande dak kwam. Om een stabiel gebouw te creëren dat snel wind- maar vooral waterdicht werd, trokken wij een stalen frame op en maakten wij de wanden van cellenbeton. Dit alles was zo ontworpen, dat de cellenbetonwanden na het plaatsen van de staalconstructie van bovenaf in de profielen zakten. Op het dak kwamen vervolgens dakplaten met daarin 2 dakluiken voor het inhijsen van de installaties.
Door deze methodiek was er binnen 2,5 week een waterdichte ruimte gecreëerd.