Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Bouw TechLab Elburg

  • Bouw TechLab Elburg
  • Bouw TechLab Elburg
  • Bouw TechLab Elburg
  • Bouw TechLab Elburg

In opdracht voor het Nuborgh College Oosterlicht realiseerde Salverda Bouw, in samenwerking met Prins Bouw en diverse regionale en lokale bedrijven, de bouw van het TechLab in Elburg.

Het TechLab staat symbool voor Sterk Techniekonderwijs. Het doel van het TechLab is om leerlingen uit de regio tussen vier en achttien jaar oud te interesseren voor werk in de techniek. Hierdoor moet er een einde komen aan het ‘vuile handen, laag inkomen’-imago van werken in de techniek. In het gebouw kunnen leerlingen kennis maken met techniek door bijvoorbeeld 3D-printen, robotica, drones, programmeren en elektronica-modules. Daarnaast kunnen bedrijven er ’s avonds bijscholingen geven of presentaties houden.

Start en oplevering

Begin juni 2021 werd de eerst schop in de grond gezet en op 17 september 2021 werd de vlag voor de viering van het hoogste punt uitgehangen. Op 30 november 2021 is het gebouw opgeleverd.

Samenwerking

Het TechLab is een samenkomst van techniek, onderwijs, ondernemers en overheid. In de praktijk betekent dit dat het TechLab wordt gerealiseerd met de steun van regionale- en lokale bedrijven. Naast Salverda en Prins Bouw zijn dit: HulstFlier, Hellebrekers, Companjen Constructies, Pruis Schilderwerken, Blaauw Perioverf, Vierboer, Van Werven Infra & Recycling, Lagarde Groep, BMN Bouwmaterialen Nunspeet en het ontwerp is van architectenbureau Slaa + Van Asselt.