Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Bouw Uilennest Hattem

In opdracht van Woonstichting Triada heeft Salverda de bouw van 60 appartementen aan het Uilennest te Hattem gerealiseerd. Deze levensloopgeschikte appartementen worden voornamelijk verhuurd aan senioren. Het project bestaat uit 2 woongebouwen. In het Noordelijk gelegen gebouw zijn 36 appartementen gebouwd en in het Zuidelijk gelegen gebouw 24 appartementen met op de begane grond een overdekte parkeergarage en bergingen uitsluitend voor de bewoners. Het ontwerp is gemaakt door Groosman Partners architecten uit Rotterdam.

De appartementen zijn energiezuinig en goed toegankelijk voor mindervaliden. De 3 verschillende woontypes bevatten een woonkamer/keuken, 2 slaapkamers, badkamer met 2e toilet en berging. De badkamers in de A-type woningen zijn voorzien van een schuifdeur, wat de toegankelijkheid bevordert. Het ontwerp heeft een halfronde vorm waardoor er een algemene binnenruimte ontstaat. Deze binnentuin/daktuin is alleen toegankelijk voor bewoners en bezoekers. Alle appartementen zijn voorzien van een balkon of terras. De gevels bevatten aluminium puien, brons en wit gekleurd metselwerk en zandkleurig prefab.

Het project is uitgewerkt in een BIM model. Dit Bouw Informatie Model bevat naast ontwerpinformatie zoals plattegronden en details, aanvullende informatie zoals hoeveelheden en materiaalinformatie. Het gebouw is gemodelleerd door de architect (bouwkundige deel) en de constructeur (constructieve deel). Dit 3D-model geeft extra duidelijkheid en inzicht waardoor bouwfouten worden gereduceerd. Zo zijn in de werkvoorbereiding diverse onderdelen 3D uitgewerkt. Denk aan het geprefabriceerde beton, kalkzandsteen, staalconstructie en gebouwinstallatie.

Steeds meer projecten worden uitgewerkt in een 3D BIM-model. Salverda wil meegaan in deze ontwikkeling en heeft door dit project kennis opgedaan over het werken met een BIM-model. Deze innovatieve werkwijze is voortdurend in ontwikkeling en biedt kansen op het gebied van faalkostenreductie, ontwerpinzicht, samenhang en efficiëntie. Goede afspraken en open communicatie blijven belangrijk.