Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Duurzaamheidsprogramma SSW te Bilthoven

  • SSW Bilthoven
  • SSW Bilthoven

Woonstichting SSW heeft circa 1.575 huurwoningen in Bilthoven en De Bilt verduurzaamd. Dit zorgt voor lager energieverbruik en meer wooncomfort voor de bewoners en het levert een bijdrage aan een beter milieu.

Salverda Bouw voerde, samen met Talen Vastgoedonderhoud, de werkzaamheden uit.

Samen met huurders en deskundige partners

Het verbeterplan voor de woningen was door SSW ontwikkeld, samen met adviesbureau Atriensis projecten, de twee aannemers en de bewoners. Via een vragenlijst en bij een huisbezoek konden bewoners vooraf hun ideeën en vragen doorgeven. Ook dacht een bewonerscommissie of energiecommissie mee namens de bewoners.
Naast een pakket energiebesparende maatregelen werden ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld schilderwerk en vervanging badkamer, keuken en toilet waar nodig.

Eerste deelproject gestart

Het duurzaamheidsprogramma werd in fases uitgevoerd. Het eerste deelproject startte eind juni met de verduurzaming van 15 woningen aan de Snippenlaan in Bilthoven. De bewoners konden tijdens de werkzaamheden gewoon in hun woning blijven wonen. Dit jaar stonden ook diverse huurwoningen aan de Nieuwstraat, Burgemeester de Withstraat, Molenkamp en Essenkamp in De Bilt op het programma om energetisch verbeterd te worden. Ook de eerste flats aan de Planetenbaan en Kometenlaan in Bilthoven kwamen aan de beurt.
Het laatste deelproject is inmiddels ook gerealiseerd.

Gemiddeld energielabel B

Na een lange voorbereidingstijd begon het duurzaamheidsprogramma. Nu het programma is afgerond, heeft het hele woningbezit van SSW gemiddeld energielabel B. SSW streeft ernaar, alle woningen op energielabel A te hebben in 2030.