Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Duurzame renovatie Mundus College Amsterdam

  • Foto 3 - Totale gevel Mundus College
  • Foto 4 - Gevel met schade Mundus College
  • Foto 3 - Totale gevel Mundus College
  • Foto 4 - Gevel met schade Mundus College

In opdracht van onderwijsstichting Esprit voeren wij de gevelrenovatie van het Mundus College uit. De folie van de trespaplaten liet los en er was sprake van houtrot. De gevelrenovatie wordt uitgevoerd in een bouwteam. Onderwijsstichting Esprit selecteerde de betrokken partners op basis van prijs en kwaliteit. Vanwege onze eerdere prestaties bij Fons Vitae Lyceum in Amsterdam mochten we aan deze tender meedoen.

Circulair en duurzaam

Bij deze opdracht is ook Erik van de Worp, onze projectmanager circulariteit betrokken. De opdrachtgever wilde de trespaplaten hergebruiken. Een bestickeraar verwijdert de schroefgaten en rotte kanten, zaagt de platen op maat en brengt een nieuwe folie aan die minimaal twaalf jaar meegaat. Omdat we niet genoeg platen hebben voor de hele school, monteren we ze alleen op de hoogbouw. De laagbouw voorzien we van nieuwe platen.

Bij de gevelrenovatie van het Mundus College worden verschillende duurzame oplossingen toegepast. Zo realiseren we ook een groene gevel. Aan de gevel bevestigen we bakken met diverse soorten planten erin. Zo creëren we een bijzondere uitstraling, maar ook ruimte voor de natuur. Erg belangrijk, zeker midden in een stad als Amsterdam.

De HSB-wanden voorzien we van extra hout voor een betere isolatie. Lagemaat Sloopwerken levert dit hout, dat afkomstig is uit een gesloopt pand in Zaandam. Dit hout bleek qua formaat en lengte goed te passen bij ons project. Voor de isolatie maken we gebruik van houtwol. Omdat houtwol niet op 1500 graden verwarmd hoeft te worden, komt er bij de productie veel minder CO2 vrij.

We verwachten het project eind september dit jaar op te leveren.