Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Duurzame renovatie Mundus College Amsterdam

  • Foto 3 - Totale gevel Mundus College
  • Foto 4 - Gevel met schade Mundus College
  • Foto 3 - Totale gevel Mundus College
  • Foto 4 - Gevel met schade Mundus College

In opdracht van onderwijsstichting Esprit hebben wij de gevelrenovatie van het Mundus College uitgevoerd. De folie van de trespaplaten liet los en er was sprake van houtrot. De gevelrenovatie is uitgevoerd in een bouwteam. Onderwijsstichting Esprit selecteerde de betrokken partners op basis van prijs en kwaliteit. Vanwege onze eerdere prestaties bij Fons Vitae Lyceum in Amsterdam mochten we aan deze tender meedoen.

Circulair en duurzaam

Bij deze opdracht was ook Erik van de Worp, onze projectmanager circulariteit betrokken. De opdrachtgever wilde de trespaplaten hergebruiken. Een bestickeraar heeft de schroefgaten en rotte kanten verwijderd, de platen op maat gezaagd en een nieuwe folie aangebracht, die minimaal twaalf jaar meegaat. Omdat we niet genoeg platen hadden voor de hele school, monteerden we ze alleen op de hoogbouw. De laagbouw hebben we voorzien van nieuwe platen.

Bij de gevelrenovatie van het Mundus College zijn verschillende duurzame oplossingen toegepast. Zo realiseerden we ook een groene gevel. Aan de gevel zijn volledig voorbegroeide panelen bevestigd, die geleverd zijn door Sempergreen. Zo creëren we een bijzondere uitstraling, maar ook ruimte voor de natuur. Erg belangrijk, zeker midden in een stad als Amsterdam.

De HSB-wanden zijn voorzien van extra hout voor een betere isolatie. Lagemaat Sloopwerken leverde dit hout, dat afkomstig is uit een gesloopt pand in Zaandam. Dit hout bleek qua formaat en lengte goed te passen bij ons project. Voor de isolatie maakten we gebruik van houtwol. Omdat houtwol niet op 1500 graden verwarmd hoeft te worden, komt er bij de productie veel minder CO2 vrij.