Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Groot onderhoud 104 woningen te Dronten

  • GO 104 woningen Dronten
  • GO 104 woningen Dronten

Begin september 2019 startte Salverda Bouw voor Oost Flevoland Woondiensten met het groot onderhoud aan 104 woningen in Dronten. Na deze renovatie aan de Galjoenstraat, Spiegelstraat, Kombuisstraat en Groenlandstraat hebben alle woningen energielabel A.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten onder andere het isoleren van de daken en de aangebouwde bergingen, alsmede het na-isoleren van de spouw.
Bij 36 woningen vond gedeeltelijke kozijnvervanging plaats. De aanwezige kunststof kozijnen vervingen we door houten kozijnen. Deze PEFC-gecertificeerde kozijnen werden bij Salverda Bouw in de werkplaats geproduceerd.

Verschillende kleuren

Omdat er in de wijk ook een groot aantal woningen was verkocht, was voor het nieuwe schilderwerk van de ramen en deuren en het metselwerk voor verschillende kleuren gekozen. De bewoners konden voor de ramen en deuren kiezen uit 3 kleuren. Voor het schilderwerk van het metselwerk kon men ook uit 3 kleuren kiezen. Hierdoor kreeg iedere woning een eigen kleurcombinatie. Ook was op deze wijze minder zichtbaar welke woning in het bezit was van Oost Flevoland Woondiensten en welke particulier bezit was.

Oplevering

Dit groot onderhoud is in mei 2020 opgeleverd.