Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Groot onderhoud 104 woningen te Dronten

Begin september van dit jaar is Salverda Bouw voor Oost Flevoland Woondiensten gestart met het groot onderhoud aan 104 woningen in Dronten. Na afronding van deze renovatie aan de Galjoenstraat, Spiegelstraat, Kombuisstraat en Groenlandstraat hebben alle woningen energielabel A.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten onder andere het isoleren van de daken en de aangebouwde bergingen, alsmede het na-isoleren van de spouw.
Bij 36 woningen vindt gedeeltelijk kozijnvervanging plaats. De aanwezige kunststof kozijnen vervangen we door houten kozijnen. Deze PEFC-gecertificeerde kozijnen worden bij Salverda Bouw in de werkplaats geproduceerd.

Verschillende kleuren

Omdat er in de wijk ook een groot aantal woningen is verkocht, is voor het nieuwe schilderwerk van de ramen en deuren en het metselwerk voor verschillende kleuren gekozen. De bewoners kunnen voor de ramen en deuren kiezen uit 3 kleuren. Voor het schilderwerk van het metselwerk kan men ook uit 3 kleuren kiezen. Hierdoor krijgt iedere woning een eigen kleurcombinatie. Ook is op deze wijze minder zichtbaar welke woning in het bezit is van Oost Flevoland Woondiensten en welke particulier bezit is.

Oplevering

De verwachte oplevering van dit groot onderhoud is in mei 2020.