Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Groot onderhoud 75 woningen Kanaalstraat Utrecht

  • Kanaalstraat Utrecht
  • Kanaalstraat Utrecht

Kanaalstraat Utrecht

In november 2015 won Salverda Bouw de EMVI-inschrijving voor groot onderhoud van 75 woningen aan de Kanaalstraat en Van Imhoffstraat in Utrecht met – bij goed resultaat – nog eens 55 woningen aan de Lange Hagelstraat.

Na de uitslag is er een Kick-off georganiseerd en is het projectteam aan de slag gegaan. In de planfase zijn alle woningen bezocht. De technische staat van de woningen is geïnspecteerd en de aangedragen scenario’s zijn verder uitgewerkt.

Vraaggestuurd

Ondanks de grote diversiteit aan werkzaamheden in de woningen, had het projectteam een communicatieplan uitgewerkt waarin de bewoners de mogelijkheid hadden om zelf de verschillende onderdelen in te plannen. Bewoners konden zelf kiezen of ze de werkzaamheden in één keer wilden laten uitvoeren of in fases. Zo was het mogelijk dat eerst de badkamer werd vernieuwd en op een later moment de MV-installatie werd aangebracht of de keuken werd vernieuwd, of dat alles in één keer werd aangepakt.

Start

Op 7 november 2016, een jaar na de gewonnen EMVI-uitvraag, werd de bouwplaats ingericht om van start te gaan met de werkzaamheden in de lege woningen en het exterieur van de eerste bewoonde woningen. In goed overleg met de Gemeente Utrecht is een straat afgesloten voor het inrichten van de bouwplaats. Hierdoor kon het team de overlast voor de omgeving tot een minimum beperken. In mei 2017 werd de laatste woning afgerond.