Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Groot onderhoud 86 woningen te Hardenberg e.o.

  • GO 86 woningen Hardenberg
  • GO 86 woningen Hardenberg

In opdracht van Beter Wonen Vechtdal voerde Salverda Bouw groot onderhoud en energetische maatregelen aan 86 woningen uit. Deze 86 woningen waren verdeeld over 3 dorpen: Gramsbergen, de Krim en Sibculo.
Een belangrijk onderdeel van deze opdracht was de bewonerscommunicatie en -begeleiding. Onze Afdeling Wonen verzorgde dit gehele traject: van de allereerste opname tot en met de oplevering. Voor het technische onderdeel werkte zij samen met onze uitvoerder.

Buitenwerkzaamheden

De buitenwerkzaamheden bestonden onder andere uit het herstellen van voegwerk en het isoleren van gevels en kruipruimtes. Buitengevelkozijnen werden hersteld en geschilderd en waar nodig werd HR++-beglazing aangebracht. Ook vervingen wij de dakpannen en goten en herstelden wij schoorstenen. We brachten isolatie aan, vanaf de binnen- of buitenzijde (afhankelijk van eventueel asbesthoudend dakbeschot). De nieuw aangebrachte PV-panelen leveren een opbrengst van circa 2.500 kWh op jaarbasis.

Binnenwerkzaamheden

De binnenwerkzaamheden omvatten grotendeels het verwijderen van asbesthoudende ontluchtingen en gashaarden, het aanbrengen van CV- en MV-installaties en een aantal keukenrenovaties.

De bewoners- en technische opnames begonnen in maart 2018. In februari 2019 is dit groot onderhoud opgeleverd.