Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Groot onderhoud 86 woningen te Hardenberg e.o.

In opdracht van Beter Wonen Vechtdal heeft Salverda Bouw opdracht gekregen voor het uitvoeren van groot onderhoud en energetische maatregelen aan 86 woningen. Deze 86 woningen zijn verdeeld over 3 dorpen: Gramsbergen, de Krim en Sibculo.
Een belangrijk onderdeel van deze opdracht is de bewonerscommunicatie en -begeleiding. Onze Afdeling Wonen verzorgt dit gehele traject: van de allereerste opname tot en met de oplevering. Voor het technische onderdeel wordt samengewerkt met onze uitvoerder.

Buitenwerkzaamheden

De buitenwerkzaamheden bestaan onder andere uit het herstellen van voegwerk en het isoleren van gevels en kruipruimtes. Buitengevelkozijnen worden hersteld en geschilderd en waar nodig wordt HR++-beglazing aangebracht. Ook worden de dakpannen en goten vervangen en schoorstenen hersteld. We brengen isolatie aan, vanaf de binnen- of buitenzijde (dit is afhankelijk van eventueel asbesthoudend dakbeschot). De nieuw aan te brengen PV-panelen leveren een opbrengst van circa 2.500 kWh op jaarbasis.

Binnenwerkzaamheden

De binnenwerkzaamheden omvatten grotendeels het verwijderen van asbesthoudende ontluchtingen en gashaarden, het aanbrengen van CV- en MV-installaties en een aantal keukenrenovaties.

De bewoners- en technische opnames zijn begonnen in maart 2018. De werkzaamheden zullen in februari 2019 opgeleverd worden.