Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Herontwikkeling Park Oud Zuid Meppel

In opdracht van ontwikkelaar Schavast gaan we woningen en appartementen realiseren op Park Oud Zuid in Meppel. De gehele onderwijscampus, een terrein met diverse monumenten, is de basis voor wonen in Park Oud Zuid.

Voormalige Rijks HBS

De voormalige Rijks HBS, een historisch en beeldbepalend gebouw aan het Zuideinde in Meppel, wordt verbouwd: na bijna anderhalve eeuw dienst te hebben gedaan als schoolgebouw, wordt de HBS getransformeerd tot een woongebouw met luxe appartementen. Door de bestaande architectonische details en kwaliteiten te combineren met hedendaags comfort, realiseren wij een nieuw en aansprekend woonmilieu dichtbij het centrum van Meppel.

De bijzondere mix van historisch en eigentijds is ook voelbaar in het binnengebied van de school. De noodlokalen maken plaats voor ruime grondgebonden nieuwbouwwoningen die qua architectuurstijl worden afgestemd op de omringende bebouwing. Het binnengebied wordt aangelegd als een groen hofje met de monumentale gymzaal als stralend middelpunt.

In juli is het gestart met het storten van de beton, waarvan een film is gemaakt. In september is de bouw al in volle gang. Ook hiervan zijn mooie beelden gemaakt, die u kunt terugzien in deze film.

In totaal worden er 40 woningen gerealiseerd, verschillend van 85 m² tot 148 m².

Informatie en verkoop

Voor meer informatie over dit project verwijzen we u naar deze site.

De architect van dit project is 19Het Atelier Architecten uit Zwolle. De woningen en appartementen zijn in de verkoop bij Van Dorsten Makelaars uit Meppel. Op dit moment zijn er nog twee woningen te koop. Heeft u belangstelling voor een van de woningen, dan kunt u contact met hen opnemen. Telefoonnummer 0522-252200 of email meppel@vandorsten.nl.