Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Historiserende renovatie 48 woningen Zeebuurt Harderwijk

Als vervolg op het project “26 woningen Schrassertstraat”  hebben wij tevens het project “Historiserende renovatie 48 woningen Harderwijk” gerealiseerd. Dit project is aangrenzend aan het vorige project en gelegen aan de Burgemeester Kempersstraat en de Zeestraat.  Doordat er midden in deze buurt een speelterrein ligt van “Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk” is het gehele project opgeknipt in 3 fases zodat het speelterrein te allen tijde bereikbaar blijft en de hinder minimaal is.

Wederom was dit een ingrijpende renovatie waarbij de bewoners tijdelijk zijn ondergebracht in een wisselwoning om vervolgens terug te keren in een compleet gerenoveerde woning. De gerenoveerde woning voldoet aan de huidige bouwbesluiteisen en heeft een energielabel A.

Om de historische uitstraling van de woning te behouden zijn de woningen in de stijl teruggebracht zoals de woning eind jaren 40 nieuw zijn opgeleverd. Dit is in het bijzonder terug te zien in de kleine raamvlakken, zoals dit eind jaren 40 gebruikelijk was. Verder is het metselwerk opnieuw ingevoegd. De ramen, deuren en kozijnen zijn vervangen en er is een compleet nieuw geïsoleerde dakconstructie op de woning geplaatst. In de woning is nieuw installatie- en rioleringswerk en vloerverwarming geïnstalleerd. Wanden en plafonds zijn opnieuw afgewerkt. De badkamer, toilet en keuken zijn opnieuw ingericht.