Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Interne renovatie bij Stadhuis Zwolle

Salverda Bouw kreeg opdracht voor een grote interne renovatie bij het Stadhuis te Zwolle.
De bouwkundige werkzaamheden bij dit project werden door Salverda uitgevoerd.

Het Nieuwe Werken

De herinrichting van het Stadhuis aan het Grote Kerkplein te Zwolle was onderdeel van de invoering van Het Nieuwe Werken binnen de Gemeente Zwolle. De werkzaamheden betroffen grotendeels de herinrichting van het kantoorpand met enkele grote constructieve, bouwkundige en installatietechnische ingrepen. Hierbij werden enkele onderdelen uitgevoerd met hergebruikte materialen (circulaire economie).
De herinrichting van de kantoorverdiepingen betrof met name het realiseren van activiteit-gerelateerde werkplekken. Die werkplekken zijn een variëteit aan bureauwerkplekken, samenwerkingsplekken en concentratieplekken geworden. Daarnaast is er “reuring” in de centrale gebieden, waar interne ontmoeting en overleg plaatsvindt.
De indeling van het bestuursgedeelte op de tweede verdieping werd eveneens gewijzigd. Dit betekende enerzijds de toevoeging van voorzieningen, anderzijds het creëren van openheid en transparantie. Daarnaast werd er meer nadruk gelegd op ontmoeten met externen. Dat ontmoeten vindt plaats in het multifunctionele vergadercentrum op de eerste verdieping en op de vierde verdieping.