Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Interne renovatie bij Stadhuis Zwolle

Salverda Bouw heeft onlangs de opdracht gekregen voor een grote interne renovatie bij het Stadhuis te Zwolle.
De bouwkundige werkzaamheden bij dit project worden door Salverda uitgevoerd.

Het Nieuwe Werken

De herinrichting van het Stadhuis aan het Grote Kerkplein te Zwolle is onderdeel van de invoering van Het Nieuwe Werken binnen de Gemeente Zwolle. De werkzaamheden betreffen grotendeels de herinrichting van het kantoorpand met enkele grote constructieve, bouwkundige en installatietechnische ingrepen, waarbij enkele onderdelen worden uitgevoerd met hergebruikte materialen (circulaire economie).
De herinrichting van de kantoorverdiepingen betreft met name het realiseren van activiteit-gerelateerde werkplekken. Die werkplekken zijn een variëteit aan bureauwerkplekken, samenwerkingsplekken en concentratieplekken.
Daarnaast is er “reuring” in de centrale gebieden, waar interne ontmoeting en overleg plaatsvindt.
De indeling van het bestuursgedeelte op de tweede verdieping wordt eveneens gewijzigd. Dit betekent enerzijds de toevoeging van voorzieningen, anderzijds het creëren van openheid en transparantie. Daarnaast wordt er meer nadruk gelegd op ontmoeten met externen. Dat ontmoeten gaat plaatsvinden in het multifunctionele vergadercentrum op de eerste verdieping en op de vierde verdieping.

 

Stadhuis Zwolle