Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Interne verbouwing 2016 Nestlé Nunspeet

  • Beplating t.b.v. ophogen dak corridor
  • Beplating t.b.v. ophogen dak corridor

In de bestaande fabriek van Nestlé Nederland te Nunspeet vindt momenteel een ingrijpende verbouwing plaats die augustus 2016 is gestart en december 2016 wordt afgerond. Tijdens de uitvoering van de diverse werkzaamheden blijft de fabriek produceren waarmee hygiëne een belangrijk bijkomend punt is. Binnen de fabriek wordt de verbouwing opgedeeld in diverse projecten te weten: Chinese Requirements, Opknappen Indamper, Palletizer, Ophogen dak Corridor.

Chinese Requirements

Bij dit onderdeel krijgen diverse ruimtes een nieuwe indeling door het verwijderen of plaatsen van nieuwe wanden. Tijdens de verbouwing wijzigt de vaste looproutes van het personeel. Met behulp van duidelijke wegwijzers leiden we het personeel om, zodat ze niet in de ruimtes komen die verbouwd worden. De (nieuwe) wanden worden voorzien van stuc- en sauswerk en de bestaande plafonds worden gereinigd en gesausd. Wanneer dit alles gereed is worden de vloeren stofarm geschuurd en opnieuw gecoat. Door de werkzaamheden in diverse fases uit te voeren kan de fabriek door blijven produceren.

Opknappen Indamper

Deze ruimtes staan voornamelijk vol met machines en leidingwerk. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden is dit deel van de fabriek 3 weken stil gelegd om onderhoud te plegen en alle bouwkundige werkzaamheden uit te voeren. Direct na het stilleggen van de machines worden de steigers gebouwd en worden alle wanden, plafonds en vloeren gereinigd d.m.v. ijsstralen. Hierna worden alle wanden, kolommen en plafonds hersteld en voorzien van stucwerk om ze vervolgens te sauzen. De speciale vloeistofdichte laag van de vloer wordt nagekeken en indien nodig hersteld.

Palletizer

Een groot deel van magazijn B wordt aangepast voor de bouw van een nieuwe pallet machine. Het gedeelte dat wordt aangepast wordt voorzien van stofwanden om deze te scheiden van de rest van het magazijn. Vervolgens worden alle wanden en plafond gereinigd door middel van ijsstralen en opnieuw gecoat in een witte kleur. Voor de ondersteuning van de nieuwe machine worden er nog 10 stuks poeren van 1m*1m*2m aangebracht in de vloer. Wanneer alles gereed is wordt de vloer voorzien van een nieuwe coating. Daarna wordt door Nestlé de machine gemonteerd.

Ophogen dak corridor

Door de bouw van een nieuwe pallet machine moet het dak worden opgehoogd boven de corridor. Omdat door de corridor nog steeds heftruckverkeer rijdt is er een steiger over de corridor geplaatst om de werkzaamheden van de fabriek niet te belemmeren. Om de waterdichtheid van het gebouw te waarborgen wordt eerste de staalconstructie geplaatst en wordt de beplating met de dakbedekking aangebracht. Wanneer het nieuwe dak waterdicht is, wordt het bestaande dak verwijderd en afgevoerd.