Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Interne verbouwing 2017 Nestlé Nunspeet

In juni 2017 startte Salverda Bouw met een ingrijpende interne verbouwing van de bestaande fabriek van Nestlé Nederland te Nunspeet.
Salverda voert vanaf 2004 werkzaamheden uit bij Nestlé te Nunspeet, een locatie waar hoogwaardige babyvoeding geproduceerd wordt.
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijft de fabriek produceren. De hygiëne van de fabriek is voor ons een belangrijk onderdeel van de uitvoering.

De verbouwwerkzaamheden vonden plaats in de weegruimte, de vulstations, de lactoseruimte, de kleedruimten en de laad- en losplaats.

Weegruimte

De weegruimte, waarin de grondstoffen worden afgewogen en gecontroleerd, werd vernieuwd en voorzien van luchtbehandeling. 

Vulstations

De afdeling, waar grondstoffen worden gestort, werd gerenoveerd en voorzien van luchtbehandeling en nieuwe apparatuur. In de ruimtes werden verhoogde betonvloeren gerealiseerd waarop we de nieuwe installaties plaatsten. 

Lactoseruimte

In het bestaande gebouw waar de productie van babyvoeding plaatsvindt, is een extra verdiepingsvloer gekomen. Hierop bouwde Salverda een ruimte waarin grondstoffen worden vermengd. De te realiseren vloer werd in het bestaande betoncasco opgelegd en in het werk bekist en gestort.

Kleedruimten

De kleedruimten kregen een nieuwe toegang en een andere looproute. Onze werkzaamheden bestonden uit het verplaatsen van betonnen overstapbanken en het herstellen van de vloercoating.

Laad- en losplaats

De losplaats, waar de loog en zuren worden gelost, werd verplaatst naar de binnenzijde van het bestaande gebouw. Dit waren voorbereidende werkzaamheden om ruimte te maken voor nieuwbouw. 

LEAN-planningssessies

De werkzaamheden van Salverda bestonden hoofdzakelijk uit het aanbrengen van nieuwe betonvloeren, nieuwe metselwerkwanden, nieuwe RVS trappen en bordesvloeren, het uitvoeren van stuc- en schilderwerk en het aanbrengen van vloercoating. De werkzaamheden werden in fasen uitgevoerd, zodat de productie hier geen hinder van ondervond.
Vooraf en tijdens het project werden LEAN-planningssessies georganiseerd waarin gezamenlijk de werkzaamheden van alle partijen gepland werden. Zo werd er gezamenlijk een optimale uitvoeringsplanning opgesteld. Werkzaamheden direct gerelateerd aan de productie van Nestlé werden tijdens geplande productiestoppen van de opdrachtgever uitgevoerd.

Dagelijks vond er met het projectteam overleg plaats over de uit te voeren werkzaamheden. Belangrijke issues hierbij waren de planning en het waarborgen van de veiligheid tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden.