Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Interne verbouwing 2019 Nestlé Nunspeet

In 2017 startte Salverda met een renovatie en een ingrijpende interne verbouwing van een aantal productielocaties van Nestlé te Nunspeet.
Na afronding van deze werkzaamheden is in 2019 de 2e fase gestart. Deze fase omvat de renovatie van een groot aantal technische ruimten.

Salverda voert vanaf 2004 werkzaamheden uit bij Nestlé te Nunspeet, een productielocatie voor hoogwaardige babyvoeding. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijft de fabriek produceren. De waarborging van de hygiëne van de fabriek, is een belangrijk onderdeel van de uitvoering.
De verbouwwerkzaamheden vinden plaats in het heatergebouw, de ventilatieruimte, het luwa-torengebouw en de CPS-toren (een overbodig geworden productielocatie).

Heatergebouw

Het huidige heatergebouw wordt gerenoveerd en vergroot. Tevens installeren wij een nieuwe heater.

Ventilatieruimten

Tevens ondervinden de ventilatieruimten behorende bij de heaterruimte een renovatie. We vergroten en moderniseren de bestaande ruimten.

Luwa-toren

Middels de installatie van de nieuwe heater, vervangen we de bestaande luchttransportinstallatie. Ook vervangen we een aantal bordessen.

CPS-toren

De huidige installatie in de CPS-toren wordt afgekoppeld en afgevoerd. We tillen de voorraadsilo, met een doorsnede van 2,8 meter en een hoogte van 7 meter, in zijn geheel via het dakluik eruit. Aansluitend slopen we bestaande wanden en staalconstructie en voeren deze af. Wanneer de toren eenmaal leeg is, herstellen we de wanden en voorzien deze van een nieuwe antibacteriële sauslaag. De laatste handeling is het grondig reinigen van de verbouwde onderdelen. Daarna wordt de productie in dit gedeelte van de fabriek hervat.

LEAN-planningssessies

De werkzaamheden van Salverda bestaan hoofdzakelijk uit het aanbrengen van nieuwe betonvloeren, nieuwe metselwerkwanden, nieuwe RVS trappen en bordesvloeren, het uitvoeren van stuc- en schilderwerk en het aanbrengen van vloercoating. De uitvoering van de werkzaamheden is gefaseerd, zodat de productie geen hinder ondervindt.
Vooraf en tijdens het project organiseren we LEAN-planningssessies. Hierin plannen we gezamenlijk de werkzaamheden van alle partijen, zodat er een optimale uitvoeringsplanning wordt opgesteld. Werkzaamheden die direct gerelateerd zijn aan de productie van Nestlé, voeren wij tijdens geplande productiestoppen van de opdrachtgever uit.

Dagelijks vindt er met het projectteam overleg plaats over de uit te voeren werkzaamheden. Belangrijke issues hierbij zijn de planning en het waarborgen van de veiligheid tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden.

Nestlé Nunspeet 2019