Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

kantoorpand deltaWonen, Veerallee Zwolle

  • Veerallee Zwolle deltaWonen
  • Veerallee Zwolle deltaWonen
  • Veerallee Zwolle deltaWonen
  • Veerallee Zwolle deltaWonen

Brandschade

deltaWonen heeft Salverda opdracht gegeven om de oude gymzaal van Gymnasium Celeanum te verbouwen tot kantoorpand. Het pand is eind september 2016 ernstig beschadigd door een hevige brand. De gehele kap en complete inrichting inclusief vloeren en wanden zijn verbrand.

Salverda is na de brand gestart met werkzaamheden aan het pand. De loshangende balken en dakpannen zijn verwijderd en het pand is weer veilig gemaakt om te betreden. Nog voor de kerstvakantie is het gehele pand voorzien van een steiger inclusief tent om de monumentale onderdelen te beschermen tegen de weersinvloeden.

Monumentale uitstraling

Om de monumentale uitstraling van het gebouw te behouden bij de wederopbouw is er nauw samengewerkt met monumentenzorg van de gemeente Zwolle. Door het gebruik van zoveel mogelijk originele bouwmaterialen is het pand weer in zijn oude staat hersteld. De dakpannen, die een groot deel van het uiterlijk van het pand bepalen, zijn speciaal gereproduceerd zodat de authentieke uitstraling behouden blijft . De buitenkozijnen zijn vervangen voor stalen kozijnen met een smal profiel. Hierdoor past het hoofdgebouw bij de naastgelegen gymzaal. In het pand zijn 4 nieuwe getoogde spanten geplaatst met daaronder een schroten plafond. De kapconstructie van Oregon Pine dient als basis voor het dak.

De begane grond is ingericht als kantine voor het hoofdgebouw van deltaWonen. Boven de kantine bevindt zich een zwevende tussenvloer waar een grote vergaderruimte is gecreëerd. Met behulp van 2 stalen puien onder de getoogde spanten en glaspartijen langs de rand van de vloer is deze ruimte gescheiden van de rest van het pand.