Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Liquid Capacity Expansion bij Abbott Laboratories te Zwolle

Voor Abbott Laboratories te Zwolle is Salverda Bouw in bouwteam bezig met het realiseren van verbouwingen en uitbreidingen van de fabriek voor de nieuwe productielijn.
In maart 2019 zijn wij, samen met 19 het Atelier Architecten en Reijneveld Engineering, gevraagd om de bouwplannen te engineeren naar definitief ontwerp. Na diverse voorbereidingen in 2019, zoals het realiseren van de fundatie van de leidingbrug in het warehouse, zijn wij in januari 2020 begonnen met de uitvoering van zeventien deelprojecten.

Onderstaand een beschrijving van de hoofdonderdelen van de deelprojecten.

Leidingbrug en nieuw Utility-gebouw

De staalportalen van de leidingbrug staan in de transportroute van de fabriek. Middels een strak tijdschema brengen wij de portalen aan zonder dat de productie stil komt te liggen. De leidingbrug van circa 200 meter monteren wij in 10 elementen. Deze leidingbrug verbindt het bestaande leidingtracé met het nieuwe Utility-gebouw. Het Utility-gebouw van zo’n 1.000 m² wordt gebouwd met prefab betonwanden en breedplaatvloeren.

Verdiepingsvloeren in bestaande productiegebieden aanbrengen

Door het plaatsen van sandwichpanelen stofschotten schermen we het productiegebied af van de bouwlocatie in de fabriek. Hierdoor kunnen wij de verdiepingsvloeren zonder stagnatie van het productieproces realiseren. De verdiepingsvloeren werken wij aan de onderzijde af met antibacteriële saus. De bovenkant van de verdiepingsvloeren voorzien wij van een tegelvloer- of epoxy gietvloersysteem. Daarmee maken wij de vloeren geschikt voor productie- of technische installatiedoeleinden.

Uitbreiding processing

De bestaande processing breidt met 300 m² uit. Voor de nieuwe installaties dient het vloerveld versterkt te worden. Middels schroefinjectiepalen en nieuwe funderingsbalken naast de bestaande fundatie wordt de toegestane vloerbelasting geschikt gemaakt voor de installaties. In deze, met RVS sandwichpanelen gecreëerde ruimte, brengen we tevens daksparingen aan voor diverse doorvoeren van kanalen en leidingen. Wij realiseren een verhoogd dak ten behoeve van grotere installaties.