Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Liquid Capacity Expansion bij Abbott Laboratories te Zwolle

  • Abbott Zwolle
  • Abbott Zwolle
  • Abbott Zwolle
  • Abbott Zwolle

Voor Abbott Laboratories te Zwolle heeft Salverda Bouw in bouwteam de verbouwingen en uitbreidingen van de fabriek voor de nieuwe productielijn gerealiseerd.
In maart 2019 zijn wij, samen met 19 het Atelier Architecten en Reijneveld Engineering, gevraagd om de bouwplannen te engineeren naar definitief ontwerp. Na diverse voorbereidingen in 2019, zoals het realiseren van de fundatie van de leidingbrug in het warehouse, zijn wij in januari 2020 begonnen met de uitvoering van zeventien deelprojecten.

Onderstaand een beschrijving van de hoofdonderdelen van de deelprojecten.

Leidingbrug en nieuw Utility-gebouw

De staalportalen van de leidingbrug staan in de transportroute van de fabriek. Middels een strak tijdschema brachten wij de portalen aan zonder dat de productie stil kwam te liggen. De leidingbrug van circa 200 meter hebben wij in 10 elementen gemonteerd. Deze leidingbrug verbindt het bestaande leidingtracé met het nieuwe Utility-gebouw. Het Utility-gebouw van zo’n 1.000 m² is gebouwd met prefab betonwanden en breedplaatvloeren.

Verdiepingsvloeren in bestaande productiegebieden aanbrengen

Door het plaatsen van sandwichpanelen stofschotten schermden we het productiegebied af van de bouwlocatie in de fabriek. Hierdoor konden wij de verdiepingsvloeren zonder stagnatie van het productieproces realiseren. De verdiepingsvloeren hebben wij aan de onderzijde afgewerkt met antibacteriële saus. De bovenkant van de verdiepingsvloeren zijn voorzien van een tegelvloer- of epoxy gietvloersysteem. Daarmee maakten wij de vloeren geschikt voor productie- of technische installatiedoeleinden.

Uitbreiding processing

De bestaande processing is met 300 m² uitgebreid. Voor de nieuwe installaties diende het vloerveld versterkt te worden. Middels schroefinjectiepalen en nieuwe funderingsbalken naast de bestaande fundatie is de toegestane vloerbelasting geschikt gemaakt voor de installaties. In deze, met RVS sandwichpanelen gecreëerde ruimte, brachten we tevens daksparingen aan voor diverse doorvoeren van kanalen en leidingen. Wij realiseerden een verhoogd dak ten behoeve van grotere installaties.