Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Modernisering 95 woningen Swifterbant

  • 95 woningen Swifterbant
  • 95 woningen Swifterbant
  • 95 woningen Swifterbant
  • 95 woningen Swifterbant

Salverda had in samenwerking met 19 het Atelier, Nieman Raadgevende Ingenieurs en Alferink – van Schieveen de Design & Build selectie gewonnen. Het werk bestond uit de ontwikkeling (o.a. ontwerp) en uitvoering van de renovatie van 95 ééngezinswoningen in het gebied tussen de Greente en de Zuidsingel in Swifterbant voor Oost Flevoland Woondiensten (OFW) te Dronten.

Door de modernisering van de woningen werd het aanzicht van de hele wijk verbeterd. De woningen kregen een mooie en eigentijdse uitstraling. Bovendien werden de woningen aangepast aan de huidige kwaliteitseisen, waardoor het wooncomfort en de veiligheid van de woningen verbeterde.

Bij het ontwerp van de woningen was veel aandacht voor duurzaamheid en toepassing van milieuvriendelijke materialen en het energiezuinig maken van de woningen. De energiekosten waren toch een groot deel van de totale woonlasten. OFW wilde graag een bijdrage leveren aan een beter milieu en het terugdringen van de steeds verder stijgende energiekosten. Na de modernisering kregen de woningen energielabel A.