Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Nieuwbouw 22 woningen te IJsselmuiden en 6 woningen te WiIsum

Salverda heeft in samenwerking met 19 het Atelier, Nieman Raadgevende Ingenieurs en Alferink – van Schieveen de Design & Build selectie gewonnen. Het werk bestond uit de ontwikkeling en realisatie van 22 ééngezinswoningen in plan ‘Het Meer’ in IJsselmuiden en 6 ééngezinswoningen in plan ‘De Thijs’ in Wilsum voor Stichting Beter Wonen IJsselmuiden.

Voor het ontwerp van de woningen in Het Meer in IJsselmuiden is het beeldregieplan, “De kleur van IJsselmuiden” als uitgangspunt genomen, voor de woningen aan de Koert Meulemanstraat in Wilsum het beeldkwaliteitsplan “De Thijs”.

Hoewel het woonprogramma voor deze huurwoningen gelijk is, vragen de locaties en de lokale omstandigheden om een eigen, aangepaste vormgeving. Niet alleen is het ontwerp voor Wilsum anders, de verschillende locaties in IJsselmuiden vragen ieder voor zich om een eigen uitwerking en aangezicht. Zo is ieder woonblok ontworpen aan de hand van de lokale omstandigheden. Een dorps straatje, een hoekligging, uitzicht en zichtlijn, ze spelen allemaal een rol. Ieder dorp krijgt hiermee een eigen karakter en kleur, waar de architectuur van de woningen op eigentijdse wijze naadloos op aansluit.

SCALA

Ons concept voor deze woningen, SCALA Woningbouwconcept (voorheen “Lowbudget Customized Housing”), biedt de flexibiliteit om -uitgaande van de standaard- deze dorpswoningen vorm te geven. Een concept, dat zich bewezen heeft in talloze dorpen en steden in de wijde omgeving.