Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Nieuwbouw 32 duurzame, aardbevingsbestendige en nul-op-de-meter appartementen Lewenborg Groningen

  • Lefier Groningen
  • Lefier Groningen
  • Lefier Groningen
  • Lefier Groningen

Ten oosten van de stad Groningen, in de wijk Lewenborg, heeft Salverda Bouw 32 duurzame sociale driekamerappartementen gerealiseerd in opdracht van woningstichting Lefier.

Salverda Bouw kwam als beste uit de bus na een EMVI-selectieprocedure. Opdrachtgever Lefier vond het ontwerp van 19 het Atelier Architecten een fris ontwerp.

Het 3-hoog tellende appartementencomplex is een uniek project. Het gebouw is het eerste nieuwbouwcomplex in Groningen dat wordt gebouwd volgens Beng 1 (bijna energie neutraal gebouw) en NOM (nul-op-de-meter) en dat voldoet aan de aardbevingsbestendigheidseisen. De buitengevel is afgewerkt met metselwerk dat op een speelse wijze verwerkt wordt, de rest van het gebouw is afgewerkt met hoogwaardig materiaal.

Lewenborg

De bouw van de wijk Lewenborg begon in 1971. De straatnamen zijn scheepstermen: onder andere “Kluiverboom”, “Loefzijde” en “Lijzijde”. Ook de in deze wijk gelegen instellingen en scholen hebben een scheepsterm als naam. Het hart van de wijk is het winkelcentrum met het wijkcentrum “Het Dok”.

Het appartementencomplex, dat aan de achterzijde grenst aan het Le Roy-gebied genaamd “Circuit”, is door Salverda Bouw gebouwd op 300 meter vanaf het winkelcentrum.

De start van de bouw was in april 2018. De oplevering heeft in november 2019 plaatsgevonden.