Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Nieuwbouw 32 duurzame, aardbevingsbestendige en nul-op-de-meter appartementen Lewenborg Groningen

Ten oosten van de stad Groningen, in de wijk Lewenborg, gaat Salverda Bouw 32 duurzame sociale driekamerappartementen realiseren in opdracht van woningstichting Lefier.

Salverda Bouw kwam als beste uit de bus na een EMVI-selectieprocedure. Opdrachtgever Lefier vond het ontwerp van 19 het Atelier Architecten een fris ontwerp.

Het 3-hoog tellende appartementencomplex is een uniek project. Het gebouw is het eerste nieuwbouwcomplex in Groningen dat wordt gebouwd volgens Beng 1 (bijna energie neutraal gebouw) en NOM (nul-op-de-meter) en dat voldoet aan de aardbevingsbestendigheidseisen. De buitengevel wordt afgewerkt met metselwerk dat op een speelse wijze verwerkt wordt, de rest van het gebouw wordt afgewerkt met hoogwaardig materiaal.

Lewenborg

De bouw van de wijk Lewenborg begon in 1971. De straatnamen zijn scheepstermen: onder andere “Kluiverboom”, “Loefzijde” en “Lijzijde”. Ook de in deze wijk gelegen instellingen en scholen hebben een scheepsterm als naam. Het hart van de wijk is het winkelcentrum met het wijkcentrum “Het Dok”.

Het appartementencomplex, dat aan de achterzijde grenst aan het Le Roy-gebied genaamd “Circuit”, wordt door Salverda Bouw gebouwd op 300 meter vanaf het winkelcentrum.

De start van de bouw staat gepland voor medio voorjaar 2018. De verwachte oplevering is voorjaar 2019.