Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Nieuwbouw 61 appartementen Indische Toren Almere

  • IndischeTorenAlmere0390F
  • IndischeTorenAlmere0390F

In opdracht van Van Pijkeren Woningbouw bv heeft bouwbedrijf Salverda bv een woontoren aan de Makassarweg in Almere, Indische buurt gerealiseerd. Deze 12 verdieping tellende woontoren bevat 61 appartementen waarvan het hoogste appartement het vloerniveau op 33 meter heeft. De totale hoogte van de woontoren is ruim 38 meter en is daarmee het hoogste gebouw dat Salverda tot nu heeft gebouwd.

Begin oktober 2015 zijn de werkzaamheden gestart en zijn de eerste heipalen de grond in geslagen. Het gebouw bestaat uit 2 bouwdelen, de laagbouw (4 bouwlagen) en de hoogbouw (12 bouwlagen). Hoewel de laagbouw opgebouwd kon worden met kalkzandsteen zijn de constructieve wanden van de eerste 3 verdiepingen van de hoogbouw volledig prefab beton. Naarmate we hoger gaan, zijn steeds meer wanden uitgevoerd in kalkzandsteen. Hiermee is een mix ontstaan tussen prefab betonnen casco en een kalkzandsteen casco. De kern van het gebouw, waarin zich ook de lift en het centrale trappenhuis bevindt, is vanaf de begane grond tot aan het dak een prefab betonnen constructie.

De kopers konden diverse opties kiezen. Met deze opties is het gekochte appartement volledig naar de wensen van de koper ingericht. Deze keuzes lopen van een extra wandcontactdoos, vloerverwarming, een grotere keuken tot aan een aangepaste indeling van het appartement.

Het gebouw is eind 2016 opgeleverd.