Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Nieuwbouw 7 woningen Wipstrikpark Zwolle

Salverda heeft in eigen ontwikkeling 7 woningen in Wipstrikpark te Zwolle gebouwd. Het project betreft vier eenheden voor in totaal zeven riante huizen met een eigentijds karakter, die samen in hun ligging tussen twee toelopende wegen een open hof vormen. Drie rijen van geschakelde woningen zijn na elkaar geplaatst en afsluitend volgt een vrijstaande woning. De ligging aan de oude en brede Wipstrikkerallee, een hoofdweg van de wijk, geeft de woningen een mooie entree.

De bovenbouw is van houtskeletbouw, die door onze eigen mensen is vervaardigd. Ook de kozijnen zijn in onze eigen werkplaats gemaakt. Alle 7 woningen zijn nog voor de start van de bouw verkocht.  De zeven woningen vormen een duidelijke eenheid die afzonderlijk flexibel door de kopers zijn ingedeeld. De kopers hebben allemaal over hun eigen indeling van de woning mee kunnen denken.

De vrijstaande woning heeft een opvallende, geronde muur die de speelsheid van het gehele ontwerp accentueert. Het huis heeft twee woonlagen en haalt het riante woonoppervlak van 155 m2 (inclusief een uitpandige berging) uit de uitzonderlijke breedte van het huis; maar liefst 16,5 meter.

De zes geschakelde woningen zijn ruim opgezet en ingedeeld in verschillende types met uiteenlopende afmetingen van 128 tot 147 m2. Het gebruiksoppervlak omvat tevens een berging, die afhankelijk per type woning als inpandig of als uitpandig in het ontwerp is opgenomen. Doordat de huizen meebewegen in de karakteristieke, ovale architectuur van het speelse ontwerp, kent ieder huis aan de zijkant een schuin gepositioneerde buitenmuur. Hierdoor varieert de breedte van de voor- en de achtermuur in iedere woning.

De vrijstaande woning heeft een opvallende, geronde muur die de speelsheid van het gehele ontwerp accentueert. Het huis kent twee volwaardige woonlagen die ruimte bieden aan diverse indelingsmogelijkheden. Op de bovenverdieping zijn, aan de achterzijde, dakkappellen aangebracht met niet-transparant glas. Dit garandeert de lichtinval en verspert tegelijkertijd het zicht op de tuin van de achterburen.