Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Nieuwbouw bezoekerscentrum A.Vogel tuinen te ’t Harde

  • Bezoekerscentrum A.Vogel
  • Bezoekerscentrum A.Vogel
  • Bezoekerscentrum A.Vogel
  • Bezoekerscentrum A.Vogel

Bij de A.Vogel tuinen in ’t Harde gaat Salverda Bouw starten met de nieuwbouw van een bezoekerscentrum. Een project in de Veluwse bossen op Landgoed Zwaluwenburg, én dichtbij ons eigen kantoor!

Vanaf het basisontwerp is door ons in bouwteamverband samengewerkt met de opdrachtgever, de architect (Johan Hofman) en de adviseurs (B.uu.Q Bouwmanagement en EWZ adviseurs).

Het gebouw is passend in de omgeving ontworpen en bestaat daarom veelal uit hout.
Het bezoekerscentrum is de start- en eindlocatie van een bezoek aan de A.Vogel tuinen. Men krijgt er allerlei informatie over planten, producten en het productieproces. Het gebouw biedt ook onderdak aan alle tuinmedewerkers. Ondergronds wordt een kelder gerealiseerd met een kantine en een aantal sanitaire ruimten. A.Vogel verwacht circa 40.000 bezoekers per jaar.

De bovenbouw bestaat uit een gelamineerde houtconstructie met CLT-vloeren en een CLT-dak. CLT staat voor Cross Laminated Timber. Dit zijn elementen die opgebouwd zijn met kruislings verlijmde platen. In dit project passen wij dit dus bij de verdiepingsvloer en de kappen toe.
Het dak wordt voorzien van sedum, waardoor het gebouw straks één is met de omgeving.

De gevels worden dichtgezet door een samengestelde houten vliesgevel, passend bij de houtconstructie. Enkele dichte delen worden voorzien van HSB-elementen. Omdat het gevelontwerp relatief veel glas bevat, is ervoor gekozen om houtlamellen te plaatsen aan de buitenzijde voor het glas. Hierdoor wordt een deel van het zonlicht tegengehouden.
De verwarming van het pand gebeurt middels een warmtepomp, die de energie onttrekt uit de bodem. Daarvoor worden bodemlussen aangebracht direct naast het gebouw. Een deel van de energievoorziening wordt gerealiseerd middels zonnepanelen op het dak.

In november starten de bouwwerkzaamheden. We hopen dit project in juli 2022 op te leveren.