Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Nieuwbouw Plukon Food Group

Op vrijdag 24 maart 2017 was er een grote brand bij Plukon Food Group te Wezep. De brand ontstond tijdens laswerkzaamheden in een opslagruimte. Omdat het geen uitslaande brand was, leek het mee te vallen. Maar de gevolgen waren rampzalig. Marketing Manager Gerda Zijlstra en Plantmanager Harm Kuipers leggen het uit.

“De brand sloeg vrij snel om zich heen. Het pand is voorzien van veel brandwerende maatregelen. Bij een brand zakken er schermen naar beneden en klappen luiken dicht om te voorkomen dat het vuur door de hele fabriek trekt. Dat was met deze brand ook allemaal heel goed gelukt. Doordat wij met verse producten werken met een korte houdbaarheid is het pand heel goed geïsoleerd. Daardoor is er echter wel heel veel rook en roet in het hele pand gekomen. Al snel werd duidelijk dat alles onder zoveel roet zat, dat wij in de fabriek geen voedsel meer konden produceren. Het kantoorgedeelte was nog te redden en is inmiddels schoongemaakt. In eerste instantie is gekeken of de fabriek schoon te maken was. Dat viel tegen, daarom is begin juni met de sloop van de fabriek begonnen. De fabriek staat er inmiddels vijftig jaar. Er zijn medewerkers die het begin hebben meegemaakt. De sloop wordt natuurlijk iets emotioneels, maar wij krijgen er na de wederopbouw iets heel moois voor terug. Met de herbouw is een bedrag gemoeid van zo’n 25 miljoen euro.”

Plantmanager Harm Kuipers en Marketing Manager Gerda Zijlstra hebben veel werk verricht na de grote brand bij Plukon.

foto Plukon Wezep

foto: Cor Sellis

Breeam

Het Breeam-ontwerpcertificaat is aangevraagd en we hopen dit met de in praktijk gebrachte duurzaamheidsaspecten te verzilveren met het oplevercertificaat *****out-standing. Specifieke informatie vindt u op de website van Breeam-NL en de website van Plukon.

Uitvoering

Salverda Bouw is eind juli 2017 gestart met de bouw van het nieuwe productie-, opslag- en distributiecentrum, welke inmiddels weer operationeel. Het productieproces is 23 maart weer opgestart en kwamen de eerste maaltijden van de rolband. Het complete bouwkundige gedeelte is vrijdag 8 juni opgeleverd aan Plukon.

Een timelapse van de werkzaamheden vindt u hier: