Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Nieuwbouw pomp- en bedieningsgebouw Vitens Barneveld

Salverda Bouw maakt in opdracht van Vitens een nieuw pomp- en bedieningsgebouw op de distributielocatie te Barneveld. Hierbij wordt de oude bebouwing gesloopt. De werkzaamheden zijn nodig om de drinkwaterlevering in de regio Barneveld voor de toekomst te blijven garanderen. Als alles volgens planning verloopt wordt het werk in september 2022 afgerond.

Vanwege verouderd installatiewerk en een afweging in duurzaamheid en onderhoudskosten heeft Vitens besloten een nieuw pomp- en bedieningsgebouw te realiseren. Hierbij blijft de huidige installatie tijdens de bouw in bedrijf.

Coördinatie

Als bouwkundig aannemer is Salverda Bouw niet alleen verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden maar ook voor de coördinatie van de nevenaannemers met de disciplines werktuigbouw, ondergrondse infra, elektrotechniek en procesautomatisering.

Terreininrichting

Op het terrein is een reservoir aanwezig, waarin drinkwater wordt opgeslagen voor momenten van piekverbruik. Dit reservoir blijft  bestaan en het terrein op de plek van het oude gebouw wordt opnieuw ingericht.

Werkzaamheden

De vloeren en de wanden onder maaiveld zijn gepland om in het derde kwartaal van 2021 gereed te komen. De afbouw van gevels en daken zullen medio 2022 gereed komen. Het ombouwen van leidingwerk en het in bedrijf stellen van het nieuwe gebouw zal het eerste en tweede kwartaal van 2022 plaats vinden. De terreininrichting en sloop van het oude gebouw zal als een van de laatste werkzaamheden plaatsvinden. Als alles volgens planning verloopt zijn de bouwwerkzaamheden in het derde kwartaal van 2022 klaar. Vanaf dat moment voldoet het pomp- en bedieningsgebouw aan alle moderne eisen, zodat óók in de toekomst de levering van drinkwater voor de regio Barneveld gegarandeerd blijft.