Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Nieuwbouw pomp- en bedieningsgebouw Vitens Barneveld

  • Vitens Barneveld
  • Vitens Barneveld

Salverda Bouw maakte in opdracht van Vitens een nieuw pomp- en bedieningsgebouw op de distributielocatie te Barneveld. Hierbij werd de oude bebouwing gesloopt. De werkzaamheden waren nodig om de drinkwaterlevering in de regio Barneveld voor de toekomst te blijven garanderen.

Vanwege verouderd installatiewerk en een afweging in duurzaamheid en onderhoudskosten besloot Vitens een nieuw pomp- en bedieningsgebouw te realiseren. Hierbij bleef de bestaande installatie tijdens de bouw in bedrijf.

Hoofdaannemer

Als hoofdaannemer was Salverda Bouw verantwoordelijk voor de realisatie van het gehele werk. Daar vielen dus ook de werkzaamheden onder van de disciplines werktuigbouw, ondergrondse infra, elektrotechniek en procesautomatisering.

Terreininrichting

Op het terrein was een reservoir aanwezig, waarin drinkwater werd opgeslagen voor momenten van piekverbruik. Dit reservoir bleef bestaan en het terrein op de plek van het oude gebouw werd opnieuw ingericht.

Werkzaamheden

De vloeren en de wanden onder maaiveld kwamen in het derde kwartaal van 2021 gereed. De afbouw van gevels en daken was medio 2022 klaar. Het ombouwen van leidingwerk en het in bedrijf stellen van het nieuwe gebouw vond in het eerste en tweede kwartaal van 2022 plaats. De terreininrichting en sloop van het oude gebouw gebeurde als een van de laatste werkzaamheden.
Het gehele project is inmiddels klaar. Vanaf nu voldoet het pomp- en bedieningsgebouw aan alle moderne eisen, zodat óók in de toekomst de levering van drinkwater voor de regio Barneveld gegarandeerd blijft.