Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Onderhoud civiele kunst- en waterwerken Zwolle 2020

  • Betonreparatie - Spoolderbergbrug
  • Betonreparatie - Spoolderbergbrug

In opdracht van de Gemeente Zwolle voeren we voor het 10e jaar betonreparatiewerkzaamheden uit aan de civiele kunst- en waterwerken binnen en buiten de bebouwde kom van Zwolle (reparaties conform BRL 3201).

Voor de Gemeente Zwolle voerden wij aan diverse kunstwerken betonreparaties uit. Uitblinkers hierbij waren de Spoolderbergbrug en een monumentale brug gelegen in de Brinkhoekweg.

Brug Brinkhoekweg

Op de brug in de Brinkhoekweg verwijderde de Gemeente Zwolle de toplaag. Daardoor kon Salverda Bouw een nieuwe deklaag storten. Vervolgens kon het slechte beton aan de vleugelwanden verwijderd worden. Na deze herstelwerkzaamheden konden we bezig met het waterdicht maken van de bestaande voegovergang. Dit realiseerden we door middel van voegrubbers.
Naast deze werkzaamheden zijn er aan de zijkant en aan de onderkant van de brug diverse betonreparaties uitgevoerd. Nadat alle betonreparaties uitgevoerd waren, hebben we de gehele brug gespachteld.

Spoolderbergbrug

Aan de Spoolderbergbrug voerden we betonreparaties uit in de kelder en aan het landhoofd, waarbij het stalen val in horizontale stand rustte. Dit was een bijzonder moment voor veel Zwollenaren, want de brug was de afgelopen 40 jaar niet omhoog geweest.

Foto’s Spoolderbergbrug: Pedro Sluiter Foto, Zwolle