Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Onderhoud Civiele Weg- en Waterbouwkunstwerken Gemeente Heerde 2020

  • Betonreparatie Broekstraat 2020 Gemeente Heerde
  • Betonreparatie Broekstraat 2020 Gemeente Heerde

In opdracht van de Gemeente Heerde kreeg Salverda Bouw in 2020 de laatste opdracht voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden conform een 3-jarig onderhoudsbestek (reparaties conform BRL 3201).

De werkzaamheden varieerden erg, zoals bijvoorbeeld: leuningherstel (bestaande leuningen vervangen of aanhelen), het herstellen van slijtlagen op stalen brugdekken of schampkanten, het reinigen van de kunstwerken, het uitvoeren van betonreparatie aan de onderzijde en bovenzijde van brugdekken, het conserveren van leuningwerk en het verduurzamen van constructies.

10 kunstwerken

Dit jaar pleegde Salverda Bouw onderhoud aan 10 kunstwerken, verspreid binnen de gehele gemeente Heerde. Het belangrijkste onderdeel van de werkzaamheden voor Salverda Bouw was het herstellen van de slijtlagen en het uitvoeren van betonreparatie.
Zo hebben we aan de brug aan de Assendorperstraat te Heerde de schampkanten gerepareerd en gespachteld. Aan de onderzijde van deze brug zijn diverse betonreparaties uitgevoerd aan pijlers en aan het brugdek.
Ook aan de onderzijde van de brug in de Broekstraat in Heerde hebben we diverse betonreparaties uitgevoerd aan de pijlers en aan het brugdek. Aan de bovenzijde hebben we de gehele schampkant verwijderd inclusief de bestaande stalen hoeklijnen. Daarna stortten wij nieuwe schampkanten en brachten wij nieuwe drainflex goten aan.
Aan de brug aan de Klapperdijk te Wapenveld verwijderden wij de bestaande slijtlaag en brachten wij een nieuwe epoxy slijtlaag aan.
Omdat er mechanische schade was ontstaan aan de brug gelegen aan de kruising Werverweg-de Wangen in Wapenveld, hebben we een deel van de bestaande schampkant en de gehele bestaande leuning verwijderd. Hiervoor plaatsten wij een nieuwe leuning terug. Ook is de bestaande schampkant hersteld.